Monday, March 21, 2011

Isu tudung Yuna




Ai dah baca banyakkkkk sampai kan 256 comment kat blog tew ai baca ....ai just wondering adakah patut kiter melenting sampai cam tew sekali .

ai pun baca blog2 penyokong Yuna and those yg tak suka dia ....so cam ....ermmm makes me wondering la kan ....kowang ada rasa peliks tak

this is my opinion hokey n dont use this utk apa apa tujuan kay . Every one ada hak nak kasik opinion kan . ...so this is what i think ....apa yg u think tew its up to u la kan masing2 dah besar kan dah beranak pinak dah .

Yes teguran tew amat baik n ai fully understand why that blogger write like that one and he have his point la kan ...but apa yg trigger n kasik simbah minyak lagi adalah para commentor ...dont u think so ....

So kadang benda tew besar nya 5% je tapi pas sorang duk tambah MSG duk tambah gula duk tambah garam benda tew dah jadi melampo kan ....so kadang kiter tak pikir ada org terguris ....and please ...some commenttttt are toooo much .

For me or maybe for some nampak cam tak der apa but some people rasa benda tew cam hish nih sangat teruk ...kita kena kutuk dia kaw kaw ....no people ...please dont do that . Dont malu kan people ...sebab org pun ada hati n perasaan . Yes people makes mistake but u should nasihat la kan . Islam is beutiful ...so cara kowang nak sampai kan messange tew kena lembut n sesuai baru la message tew sampai ...rather than maki maki semer ...tak elok ...

Bahasa jiwa bangsa ...bahasa mencermin kan peribadi . Think before we act and write .

Tew la bahaya nya dunia blogging nih ...kadang kiter tak sedar apa yg kiter tulis is to harsh ...yea la kan tew blog gossip ...lagi panas lagi la kuat bahang nye kan lagi la banyak traffic ...and so on and on and on

Im not a big fan of Yuna but ai love her style and jarang dengar dia ada gossip ke apa cam affair ngan jantan memana ke kena tangkap basah ke apa ...mmg clear ... Im not into fashion la kan ...im just an average person ..but yet ai still like her ...bukanya dia wat salah cam Miera Liyana yg nampak sipi2 nasik lemak dia tew kan ...kalau kowang geram go and kutuk her not Yuna ....eh tpi si miera liyana pun dah mintak maaf jugaks kan ...so maaf kan la dia ..kowang kutuk kaw kaw pun bukan di bayar pun kan ....abaikan la dia , anggap la dia sebagai budak yg tengah meningkat dewasa ...cuma pas nih jgn pisang berbuah 2 kali la kan

People please dont be too mean ..hope semer nih cepat la redaaaa

ai suka pendapat anna Joe n Annas

3 comments:

Ayu Safieza said...

Betol munny....islami ni ada dua kehidupan...urusan dgn Allah swt dna urusan dgn Manusia...

Jgn aibkan sesama kita, kerana kelak Allah swt akan buke aib kita di akhirat.....

eeeiiii takut!!!

Mimy Hamid said...

pada aku...yg penting dia bertudung tutup aurat tp jgn smpi buat org bengang tu je

sara said...

Memang betul la apa yang para ulama cakap..manusia ni suka melihat kepada perkara remeh temeh daripada perkara yang sudah jelas... Contohnya blogger tersebut menegur fesyen tudung yuna...tapi tidak pula dia menegur tentang aurat artis lain yang clearly terbuka sana sini..memang aku x faham cara dakwah dia