Monday, March 21, 2011

Update : Norma ICU Day 5 , HKL day 20

20/3/2011
Alhamdulillah ...Norma stabil.. . Semalam kami semua gie lawat Norma ..cantek Norma ...nurse2 kat ICU u tew siap dendan rambut dia ...masa tew Norma still tak ley cakap ...tapi dia ley gengam tangan kiter n respon ngan angguk kan ...bila tanya Norma nampak tak akak dia angguk kan kepala ...

Tempurung kepala Norma masih lom di pasang lagi atas certain2 reason . But keadaan Norma adalah stabil . Since ICU hanya ley 2 visitor je satu masa so kita org gilir2 masuk ..mama papa me n sutan n talib and family norma ...semer amik turn jumpa Norma .

God news is tadik Talib bagitau Norma dah ley sembang ngan Talib n dia dah tak pakai bantuan pernafasan dah . Talib kata nurse bagitau dia Norma tarik sendiri wayar dalam kerongkong dia ..dia nak nafas sendiri ....she's very strong ....semangat dia sangat kuat ...syabas bete'

Mama suh Talib balik kejap tgk Rafiq sebab kalau dalam wad Talib ley tido kat Norma but ICU kan dia susah seket kan masa melawat pun 6.30 am - 7.00 am , 12 30 - 1 30 pm , 4 30 - 6 30 pm . Maka pagi tadik sempat la paksa Talib amik gamba ngan Rafiq ...nanti ley tunjukkan ke Norma ...misti dia pun tak sabar nak balik umah

Ada 1 gamba Norma yg ayem berjaya snap sebelum kena marah ngan nurse tp tak ley letak la sebab nurse kat wad ICU tew pun ada baca blog nih ....kang matik mak tak di benarkan masuk ICU dah pas nih kanggggg kalau publish kat sini

Gamba Rafiq utk tatapan family n kawan kawan Norma
Rafiq - 2 months


Gamba Rafiq ngan papa nya ..
belum sempat apa apa Rafiq dah kasik adiah kat Nani dia n Mummy n Papa dia ...dia dah wee wee akakakak tgk la pipi lengan peha dia semer ....pergggg sangat sedap di peluk ...apa tah lagi kalau di geget akakkakakkaka gewam sangat kat dak Rafiq nih ...nak tgk cam na muka dia masa baru lahir ....kecik je dak Rafiq nih

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-

-
-
-

-
-
-
-
-
-

-
nih Rafiq 3 atau 4 hari cam tew la ...kejap je kan muka budak2 berubah kan
masa nih pipi dia tak meriah lagi yer la kan baru lahir
....lepas tgk gamba nih cuba scroll balik kat atas hahhahah beza mmg berbeza . Tew la kan Allah pelihara kan Rafiq nih ..walau pun mama dia tak sihat tapi dia sihat walafiat ...n kuat menyusu akakkakakakak .....

Rafiq everynite tido ngan nani dia ...mmg tido nyenyak la si Rafiq nih .

Psst : Sapa nak tinggal pesan kat Numa n Talib ley tinggal kan kat comment ya sebab Talib duk baca comment2 kowang ...thanks



Norma is in ICU Neuro , Lvl 1 , Institut Kaji Saraf HKL

11 comments:

Ammyzyliyana said...

goshh... tembam nyeeee...!! rindu nak gomol2 pipi Afiq..!!

Moon..sampaikan Hug & Kikiss kat Rafiq dari Mia.. Mia complaint lama x jumpe Rafiq.

Filla ~ Kasihs said...

ohhh happy sangat dengar norma dah stabil... semoga semuanya berjalan dengan smooth yer moon..

oitss pipi budak tu kuhhhhhsemangat! haahah.. memang sedap 'dimakan' tu mooooonn!

Hasnor said...

alhamdulillah..bestnya baca norma dh stabil...
smoga dia cepat sembuh mcm biase n blk umah ngan baby rafiq...

bambamnyeee!!! gewam tgkkk pix rafiq nih

zainon said...

salam... alhamdulillah.. syukur sangat2 mendengar perkembangan positif norma, harap norma teruskan "semangat" demi diri & keluarga tercinta..terima kasih kerana doa dan kasih sayang yang kalian berikan... itulah sebenarnya sumber "kekuatan" untuk norma..

yati_bad said...

alhamdulillah...sedih ble dgr noma sakit..aku bru tau..noma sori patutla aku asyk teringat kt ko je rupanya ada sesuatu terjadi....
aku doakan noma cepat sembuh..aku tau noma kuat orgnya...for talib n family semoga tabah menghadapi dugaan ni....

Mimy Hamid said...

comeinya rafiq ni...gerammmmmmmm..montok

Miss Moon said...

sama muntok cam auntie moon aka mummy dia

rose said...

alhamdulilahhh happy bile baca yg nurma dah stabil...semoga dia terus kuat mengharungi dugaanNya ini..


psst rafiqqqqq.....awat pipi hang jd lagu tu!! rase nk geget kuat2!! :D

Anonymous said...

Cik Moon, nama yang atas sekali tu dulu rakan sekerja saya. Dah pergi menemui Penciptanya.

shilafaizz said...

kak moon, nama yang atas sekali tu satu universiti ngan sy..sudah menghadap Ilahi.
sy doakan Numa cepat sembuh...pelok cium untujk rafiq bambam yer.

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...