Tuesday, August 09, 2011

A Special Note for Norma


Dear readers n friends

Moon nak wat special entry today ....

Sebagai kata kata semangat n perangsang utk Norma ...why dont kiter sampai kan ucapan utk dia . Moon akan kopipes n print kan all ur comment and baca kan kat dia ...it will be great .

Hope Norma akan tahu yang ramai nak dia sembuh n kuat semangat melawan cancer ...

So please tinggalkan comment and moon akan bacakan utk dia ....jom lets make her happy di bulan Ramadhan ini ..

ps: masa approve komen kowang semer ai dulu yg menitik air mata ...cam na nih ...hope ai tak nanges masa bacakan utk dia nanti ...



317 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 317 of 317
Noraisah said...

salam norma,

saya harap norma terus kuatkan semangat utk lawan kesakitan ni...
demi anak and suami tercinta....

moga norma cepat sembuh and insyaallah Allah akan makbulkan doa2 kami supaya Norma cepat sembuh...
Amin...

Anonymous said...

Salam... Norma... harap tanah menghadapi ujian dari Allah yang maha hebat ini.. semoga norma kuat dan tabah mengharungi semua ini demi suamimu dan anakmu rafiq.. Saya terpanggil untuk membaca kisahmu setelah mendapat tahu dari rancangan di TV3-Malaysia Hari ini oleh Abby Abadi pagi tadi.... harap norma kuat semangat.....

With Julia said...

Salam norma...saya blogger yg ke 1541. Selama ni jd silent reader dlm blog norma...julia doakan semoga norma cepat sembuh dan disayangi Allah selalu...amin

Ina Hashim said...

Assalam Norma,

Akak doakan Norma cepat sembuh, boleh main2 dengan Rafiq. Akak harap Norma cuba kuatkan diri lawan segala sakit yang datang.....ingatlah dan berdoalah pada Allah selalu. Tiada kuasa penyembuh paling Agung melainkan kuasaNYA Allah s.w.t. Teruskan berdoa dan jangan putus harapan....insyaAllah, kami doakan yang terbaik buat Norma. Moga Norma segera sembuh dan dapat jalani kehidupan bersama yang tersayang seperti sediakala...AMIN

*~ Insan Bertatih ~* said...

Assalamu'alaikum...
kak norma...semoga kak cepat sembuh..saya tahu kak memang kuat semangat..kalau tak masakan kak dah boleh cakap2,gerak2 anggota badan..alhamdulillah...saya sentiasa teruja baca entry pasal akak kat blog kak moon ni...saya cuba utk meletakkan diri saya d tempat akak..sungguh!!!saya rasa saya tak mungkin jadi sekuat dan setabah akak...mesti ngalir jer titisan jernih ni tiap kali baca,sedih sbb dgn kekuatan akak n suami..berat mata memandang berat lagi bahu yg menggalasnya...

moga syawal yg bakal menjelang ni..akan membawa seribu sinar kebahagiaan buat akak,suami dan rafiq...insyaALLAH...:)

ya ALLAH ya Tuhan Kami...Kami bermohon pada-MU ya Rabb...aku hamba-MU yg tersangat hina dina ini menadah kedua tapak tanganku...KAU sembuhkanlah penyakit dan kesakitan kak norma...KAU berikanlah kesihatan kepadanya..sesungguhnya kak norma terlalu tabah dan kuat utk menghadapi dugaan dan ujian drp-MU ini...dengarilah rintihan Kami...perkenankanlah doa kami ya ALLAH...perkenankanlah doa kami..perkenankanlah doa kami ya ALLAH...ameeen...

hugs n kiss 4 u kak norma...cayanggg akak..@];---

Norazita Binti Ab Aziz said...

Assalamualaikum Norma...
Saya doakan semoga Allah mengabulkan setiap doa2 insan diatas... dan saya juga berdoa semoga Allah memberikan kesihatan dan kesejahteraan pada Norma.. Kuatla demi Rafiq n Talib... Norma sangat bertuah memiliki Talib..

eima said...

aku sentiasa doakan ko kembali sembuh norma....
kembali dapat membelai manja anak kesayangan Rafiq
aku doakan ko kuat & tabah melawan penyakit ni ye

semoga Allah panjangkan umur & mempermudahkan perjalan hidup ko norma

ummi said...

Asssalamualaikum...sedey n terharu baca kisah ni terutama tentang ketabahan pesakit n insan2 disekelilingnye.....moga norma akan sembuh n talib akan terus tabah menjaga isteri yg sakit...seyes..terharu...

missalongwani said...

salam...kak norma...
saya dan kawan2 doakan agar kak norma cepat sembuh.kuat utk lawan penyakit kak norma yer..untuk rafiq n untuk husbnd kak norma..InsyaAllah..akak kuat..mesti boleh...dun give up k...
*xleh nak taipp maner kak moon..sebak..*

Anonymous said...

Miracle Drink : Carrot, Beet Root and Apple



This MIRACLE DRINK has been circulating for a long time long ago. It is worth your while to take note. There is a celebrity Mr. Seto who swears by it. He wants to make it public to draw the attention of people who have cancers. This is a drink that can protect bad cells forming in your body or it will restrain its growth! Mr. Seto had lung cancer. He was recommended to take this drink by a famous Herbalist from China. He has taken this drink diligently for 3 months and now his health is restored, and he is ready to take a pleasure trip. Thanks to this drink! It does not hurt for you to try.

It is like a Miracle Drink! It is simple.
You need one beet root, one carrot and one apple that combine together to make the JUICE !

Wash the above, cut with the skin on into pieces and put them into the juicer and immediately you drink the juice. You can add some lime or lemon for more refreshing taste.



This Miracle Drink will be effective for the following ailments:

1. Prevent cancer cells to develop. It will restrain cancer cells to grow.
2. Prevent liver, kidney, pancreas disease and it can cure ulcer as well.
3. Strengthen the lung, prevent heart attack and high blood pressure.
4. Strengthen the immune system
5. Good for the eyesight, eliminate red and tired eyes or dry eyes
6. Help to eliminate pain from physical training, muscle ache
7. Detoxify, assist bowel movement, eliminate constipation. Therefore it will make skin healthy & LOOK more radiant. It is God sent for acne problem.
8. Improve bad breath due to indigestion, throat infection,
9. Lessen menstrual pain
10. Assist Hay Fever Sufferer from Hay Fever attack.

There is absolutely no side effect. Highly nutritious and easily absorbs! Very effective if you need to loose weight. You will notice your immune system will be improved after 2 week routine. Please make sure to drink immediately from the juicer for best effect.

WHEN TO DRINK IT;

DRINK IT FIRST THING IN THE MORNING WITH THE EMPTY STOMACH! AFTER ONE HOUR YOU CAN EAT BREAKFAST. FOR FAST RESULTS DRINK 2 TIMES A DAY, IN THE MORNING AND BEFORE 5 P.M.in the Afternoon.

YOU WILL NEVER REGRET! IT DOES NOT COST YOU MUCH MONEY! PLEASE CIRCULATE TO YOUR FAMILY AND FRIENDS.



--
Dr Sujatha Samarakoon
MBBS (Cey), MSc, MD, Dip GUM ( Lond)
Consultant Venereologist
National STD/AIDS Control Programme
29, De Saram Place
Colombo Sri Lanka

Tel: 94-11-2693123
fax: 94-11-5336873

E mail s.samarakoon@gmail.com



--
daripada: Rosmani Adam
Klinik Bersalin Annur
1G-2 Pusat Daerah,
Jln Cenderawasih 6/7
40000 Shah Alam
tel: 03 55199354

Lily Suhana said...

assalammualaikum..

norma..lily suhana ni..

cepat la baik...

mamasue said...

assalamualaikum norma,

mamasue doakan hanya yg terbaik utk norma,talib and baby rafiq. Allah MAHA berkuasa.Allah MAHA pengasih.Allah MAHA mendengar.Allah MAHA mengetahui.sentiasa panjatkan doa pada Allah kerana hanya DIA yang boleh menjadikan sesuatu yg meskipun mustahil itu berlaku.

lots of luv.

syasya said...

semoga norma cepat sembuh.......

Mama Danial said...

assalamualaikum sebagai pembuka bicara buat Normawati, temanku..terlebih dahulu maaf dipinta atas kesibukan yang melanda diri, dah agak sekian lama tak melawat Norma..Nina di sini..walau tak dpt bersua muka, na tetap ingat pada Norma..tiap doa pasti buat norma..Norma, ketahuilah..kami semua sayangkan Norma..kami semua ingat pada Norma..kami semua yakin..dengan izin Allah dan juga berkat usaha semua orang disekeliling Norma dan paling penting, Norma sendiri mesti kuat melawan semua ini, InsyaAllah..Norma akan sembuh macam dulu kala.. Norma, ingat tak lagi kita menari kat dlm bilik koleh 12 tu?kita main mekap2 kat south city plaza, kita g mandi kat PD masa na mula dapat lesen kete, kita makan malam bersama n time tu norma kenalkan talib kat kami semua..semua kenangan tu na akan ingat sampai bila-bila..na nak kita ceritakan pada Danial n Rafiq bila depe dah besar nanti..boleh kan Norma..InsyaAllah nanti na datang jumpa norma ye.na rindu nak peluk norma.. Miss u so much, Norma!miss u always..
-Nina, papa n danial.

eccathina charity space said...

Dear Norma,
Am an anonymous reader who found out tis blog while blog walking..U r such a strong lady n God is with u and all ur family members...I started to pray for u ever since I've read bout u....Dont ever worry Norma...cause the world is praying for u...Jz hold on dun giv up...prayers and ur self confident is the remedy for u to stand up...God Bless u...!!

kayyana said...

Assalamualaikum Norma,

Selamat menyambut bulan Ramadhan. Norma kena kuat untuk hadapi semua dugaan Allah ni. setiap kali yana baca blog kak moon, setiap kalilah air mata yana menitik... betapa hebatnya dugaan yang perlu Norma dan Talib lalui. Sabarlah Norma. Sesungguhnya Allah amat amat amat menyayangi Norma. Dia tahu Norma mampu hadapi semua ni. Bertahanlah demi seorang suami yang sgt mulia.. yang sanggup menjaga norma di saat-saat norma hadapi kesusahan untuk melakukan apa sahaja. yana tabik pada talib kerana cinta die buat norma terlalu tinggi nilainya.. dan suci cintanya norma.. bertahanlah demi seorang anak yang sangat sangat sangat comel. Sesungguhnya die amat mengerti penderitaan ibunya. yana selalu berdoa semoga norma akan sembuh dan dapat melalui kehidupan seperti insan yang lain. dapat memeluk rafiq.. dapat menjaga rafiq dengan sebaik-baiknya. Norma, hanya doa dan doa dan doa yang mampu yana berikan. semoga Allah SWT mendengar doa kami semua di bulan yang sangat Mulia ini.. thanks to kak moon yang sudi update cerita tentang Norma. i'm waiting every day for her. norma, Allah datangkan hujan yang lebat diikuti dengan petir yang kuat, kita tertanya-tanya mana perginya matahari, rupa-rupanya Allah ingin memberikan kita pelangi... =) stay strong Norma. take care of him Talib. thanks kak moon. regards, yana.

aida said...

Salam,
pagi td tgk MHI....trus tgk blog nih....tapi tak mampu pun nak baca lama2.....sedih & air mata nih tak henti2 mengalir.

Ya Allah..berikanlah kesembuhanMU buat hambaMU Norma....sesungguhnya ENGKAULAH MAHA PENYEMBUH....amin.

Buat semua keluarga Norma teruatama Talib & Rafiq(wlupun Rafiq masih baby)...tabahkan hatimu...kuatkan imanmu....moga Allah memakbulkan doa2 kita supaya Norma akan cepat pulih.

MiCkeYguRL said...

akak..kuat oke..saya sentiasa doakan akak..=)

Anonymous said...

http://terapi-alfatah.blogspot.com/2009/08/rawatan-kanser.html

Anonymous said...

cuba ikhtiar pusat rawatan islam ni. http://terapi-alfatah.blogspot.com/2009/08/rawatan-kanser.html

Anonymous said...

ataupun boleh cuba di kota kemuning shah alam.lebih dekat.kaedah rawatan sama dengan pusat rawatan TIAF http://darulsaka.blogspot.com/

zainab moin said...

Salam..Kak Moon,tolong sampaikan salam sayang saya pada Noorma. Dia seorang yang periang,baik hati dan mudah tersenyum. Saya harapkan saya dapat kesempatan nak jumpa dia. Insyaallah kalau ada kesempatan, saya akan berjumpa jugak dengan Noorma.. Last time saya jumpa dia, dia tersenyum sambil cakap yang dia tengah tunggu hari untuk deliver baby. Dia sangat gembira masa tu.then, tetiba saya dengar yang dia sakit. Sedih sayadengar. Saya harap Noorma akan tabah menghadapi dugaan ALLAH ini. Buat Talib, sabarlah kerana setiap kesabaran itu ada harganya..

mummy syifaa said...

Saya silent reader blog kak moon selama ni..sy amat meminati blog kak moon..hari2 sebelum mulakan kerja, sy pasti akan jengan blog kak moon utk tgk entry tebaru, esp update pasal norma...YOU'RE GREAT SIS IN LAW KAK MOON..Moga Allah berikan 1001 rahmat buat kak moon n family...

Buat Norma

Tersentuh hati naluri saya tatkala membaca kisah norma..tiap hari sy pasti akan mendoakan semoga norma cepat sembuh, setiap kali sy teringatkan Norma, dan dapt mendakap Rafiq sama seperti ibu2 lain.
Norma harus tabah, harus kuat demi Rafiq dan Talib. Bayakkan berdoa semoga diberi kesembuhan untuk Norma. Norma sebenarnye seorg yg kuat, maka sbb itulah ujian sedemikian diberikan untuk Norma. ALLAH tau yg Norma mampu untuk menghadapi semua itu....
Walaupun kite tak mengenali satu sama lain, tapi sy nak Norma sembuh mcm dulu...

oli said...

Norma,
加油!加油!
bermaksud awak kena berusaha untuk sembuh.

Faryza said...

salam..
Ya Allah beri la norma kesihatan dan kekuatan untuk melalui ujian Mu ya Allah.. Anak kecil nye memerlukan kan kasih sayang seorang malaikat yg bernama ibu.. Ya Allah makbul kan doa hamba mu ini.. Amin..

Kuat semangat norma... insyaAllah.. Allah akan membantu..

Wada Musa said...

salam norma,
norma sihat? kami semua tahu norma kuat. kami semua nak tgk n kenal norma yang penah talib katakan periang, aktif... Ujian2 ni semua yang tunjukkan kasih sayang org2 sekeliling kita ... tengok talib, dia sanggup buat apa aja... dia suami yg terbaik... norma sangat bertuah. norma berjuang la ye, gunakan apa aja kudrat yg norma ada untuk bangun semula. Allah sentiasa ada disisi kita, saat kita bahagia , duka , suka mahupun sengsara. wada doakan norma dapat senyum kembali, hadiahkan senyuman itu utk org2 yg norma sayangi....

Anonymous said...

assalamualaikum norma..

smg norma cepat sembuh ya..saya sentiasa mendoakan kesejahteraan norma..InsyaAllah..

mama aiman..

Naimah SiDiK said...

Salam Puan Norma & fmly,

Macam mana hari ni? ALhamdulillah tiap2 detik saya akan open page mooon utk dapat latest story bout u. Norma kena kuatkan semangat keep on praying. Allah s.w.t sentiasa menguji umatnya. Norma kena kuat demi suami, si kecil Raqib dan juga fmly lain2. Norma kena kuat agar cepat sembuh.Ingat suami Norma seorang yg cekal n tabah..

Jgn lupa teruskan berDoa mintak petunjuk dr Yg Maha Esa moga segala penykit ni hilang terus.. :P .. janji taw!!......

Salam sayang dr saya!! .....

neini said...

i never miss reading this blog n setiap kali baca new entry, tak pernah miss...mesti menitik air mata...
so, to norma,talib...DIA menyayangimu...
"Bila ALLAH cepat makbulkan doamu,maka DIA menyayangimu,Bila DIA lambat makbulkan doamu,Maka DIA ingin mengujimu,Bila DIA tidak makbulkan doamu,Maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu,"

Anonymous said...

Salam Norma...

Saya silent reader selama ni and sentiasa mengikuti perkembangan Norma... InsyaAllah Norma akan cepat sembuh and play dengan Baby Rafiq cute... Baby Rafiq tengah sabar tunggu norma ni...cepat bangun and hugs dia k... My prayer always for you... Take care...

Rgds, Zainab

N.E.E.N.Y. said...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Harap Moon boleh bacakan entry saya ini kepada Norma dan Talib.

TQ.

http://ribenhijau.blogspot.com/2011/08/kisah-norma.html

~Bila Diary Berbicara~ said...

Salam norma..sy thu kisah norma ni pun melalui blog moon..hri2 sy bka blog moon untk thu prkembangan norma..thanks moon coz update sal norma..

Sy harap norma terus tabah..kuatkan semangat demi rafiq n talib..semua orang disekiling mahukan norma sihat..Sy mendoakan agar norma sembuh n kembali seperti dulu..kepada talib semoga terus tabah..

trigyy said...

kak norma,

walaupom kita tak pernah pom bersua. tapi hati edi ni berat untuk membantu kak norma. edi rasa kak norma adalah seorang insan yg mulia.

dengan doa dr edi yg hanya insan yg lemah, edi mendoakan agar kak norma cepat pulih. dan berbahagia bersama orang-orang tersayang.

kuatkan hati kak. akk kena taw yg Allah sgt sayang akan akk.Akk kena tabah dengan sume ni.

ingat Allah dan Rasul.


ikhlas: edi

qemaishak said...

salam..

Tiada ucapan yang terlahir cuma doa agar norma cepat sembuh, kuatkan semangat..moga doa kita semua akan termakbul..

Zia said...

Salam buat Norma, Moon dan keluarga...
Kali pertama akak baca blog ni, sebaknya rasa di dada dan air mata terus mengalir. Sedihnya...
Kak doakan Norma cepat sembuh. Norma dan keluarga kena banyak-banyak bersabar. Kuatkan iman, kuatkan semangat dan tabahkan hati. Jangan sekali-kali patah semangat...
Semuga ALLAH mengmakbulkan doa kami semua agar Norma cepat sembuh... amin.

hakak CNN said...

salam Norma,

sy juga salah seorang yang selalu folow cerita Norma walau tidak pernah meninggalkan jejak disini tapi jauh disudut hatey sayer mendoakan agar Norma kembali sembuh dan kuat menhadapi dugaan Allah yang maha hebat ini.Sayer sentiasa menghantar doa buat Norma dan suami dari jauh...

Hari ini sayer tinggalkan jejak di blog moon untuk bagitau Norma jangan pernah berhenti berharap..berdoalah dan jangan berhenti berdoa kerna Allah sentiasa mendengar doa hamba-hambaNya..

Berjuanglah dan jangan mengalah demi anak dan suamimu...saya tahu Norma kuat dan terus kuat tanpa pernah putus-asa..

saya sentiasa mendoakan Norma dari jauhh...selalu tanpa henti.insyaAllah.

p/s: terimakasih moon

adianiez AIDA said...

assalamualaikum norma, sungguh syahdu aida membaca kisah norma. 4-5 hari juga la nak abis kan baca one by one kat blog moon ni. now baru nak send kata-kata pada norma. sesungguhnya sesuatu ujian dari Allah, ada hikmahnya. lagi banyak ujian, lagi banyak la kasih sayang Allah terhadap seseorang tu. ingat Allah sentiasa kerana padaNya satu-satunya tempat kita memohon, norma. norma & talib sgt kuat, mengharukan hati aida. moreover, korang baru je melayari bahtera sebagai suami isteri. norma sempat tak nyusu kan baby? Aduhai sayu nyer hati aida. apapun, norma kena kuat semangat. setiap ubat pasti ada ubatnya. ikthiar dan tawakal. doa.
talib perlukan norma utk melambai bila dia nak gi kerja. talib perlukan norma utk sendukkan nasi & lauk nyer. talib perlukan norma utk bergurau senda sebelum lelapkan mata waktu mlm...
baby perlukan norma utk buatkan susu dia. baby nak norma dodoikan before tido.
norma kena kuat. ramai org perlukan norma.
wasalam. dari aida, nizam, nurin & syuhada.

Alieya said...

Assalamualaikum..

hi norma, alia doakan semoga Norma cepat sembuh... kuatkan semangat ye.. ingat Allah selalu... InsyaAllah, setiap penyakit ada ubatnya... :D

Rossy Rose said...

Petama kali sy masuk ke blog Moon.. air mata ni berlinangan membaca kisah Norma.. hati sy terdetik kuatkah sy menghadapi perkara yg sama sekiranya berlaku kepada sy..
apa yang sy harapkan semoga Norma diberi keajaipan, diberi kesembuhan.. semoga yr family tetap tabah dalam menghadapi segala dugaan ini.. aminnn

mami said...

Assalam Norma,

Akak harap norma beransur sihat sekarang ni ya...

1st time baca kisah Norma ni...akak nanges...dan kita sebenarnya tak kenal dan tiada kaitan langsung...tapi dun knw why...i feel like you're so dearest to me... cepat sembuh ya Dik, kuatkan semangat demi Talib dan Rafiq...kedua2nya amat menyayangi norma...so kuatkan semangat...u can, u can, u can...followed by insyaAllah...mudah2an norma, talib dan rafiq akan dapat merayakan aidilfitri yang akan datang ini dengan lebih meriah ya dik...
akak rasa akak org yang paling gembira kalau norma sembuh tapi i know the happiest person will be Talib, Rafiq, Moon and the rest of the family...we're also your family....

Anonymous said...

Assalam norma,

semoga awak terus tabah & kuat menempuh ujian dari Allah ni..

saya percaya pasti ada hikmah setiap yang berlaku ni..

YaAllah, semoga kau sembuhkan penyakit norma & norma dapat hidup bahagia disamping suami serta anak mereka..Amin

kuatkan semangat ea norma ;)

Ojie~ said...

seribu salam.

sungguh tersentuh hati membaca kisah Norma, kakak saya masa ini sedang menjalani chemo setelah opt bulan lepas, dan kami merasa bagaimana sukar untuk sentiasa ceria sedangkan dalam hati kita menangis, mengasihani, dan berbagai rasa yang berbaur dalam dada. Normah amat beruntung mempunyai keluarga yang sungguh supportive.
Saya doakan agar allah mempermudah kan semua urusan buat Normah, semuga dapat sembuh kembali, dan mendoakan agar semangat Suami dan keluarga sentiasa cekal dan tabah menghadapi saat saat sukar ini.
kiss kiss buat baby juga...wasssalam.

afairuz said...

Norma ..afai sentiasa doakan untuk norma tau...afai nak norma kuat..afai nak tengok norma senyum..boleh pegang rafiq..boleh main dengan rafiq..ingat Norma..Allah bagi ujian ni sebab Dia sayang Norma..Norma hambaNya yang istimewa..Norma jgn putus asa yer..Insya-Allah...Ada berita gumbira afai akan baca di blog kak Mun nanti..Talib ..anda suami mithali..kak mun n family..korang memang best..Norma semoga cepat sembuh ..Insya-Allah berkat doa dari semua...Amin...

serizalia said...

norma.. kami doakn agr norma cpt sebuh.. norma kena kuat hadapi ujian allah ni..
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan Kesanggupannya." (Al-Baqarah : 286)

Anonymous said...

Salam Norma, Kak Moon, Talib & ahli keluarga yang lain.....

Alhamdulillah...masa nak kuar keje pagi tdi, dah dgr Abby Fana cakap akan cover kisah Norma & Talib. tp, sya x sempat tgk.
Sya dpt e-mail pasal kisah kalian miggu lepas & ada cuba forward that e-mail to MHI, tpi x lepas. Al-hamdulillah. Ada jugak yang sama niat ngan saya & berjaya.

Buat Norma,
Semoga tabah tuk melawan penyakit ini dan anda bertuah sbb insan2 yang rapat dengan anda adalah yg kuat2 semangatnya....so chaiyok2...moga Allah perkenankan segalanya.

Buat Kak Moon,

Thanks sebab jadi biras yang baik hati n betul kata Talib, Abg Sutan insan yg bertuah sbb membawa seorang insan yang istimewa dalam keluarga dia n membahagiakan org2 sekeliling.

Talib,

I'm speechless. Rsanya payah nak cari seorng suami yg begitu tabah menghadapi saat sukar seperti ini.

Moga Keberkatan ALLAH menyinari kalian..

From Shida Hashim.

natasya raof said...

Assalamualaikum norma, akak Ashida mama natasya raof, akak doakan norma kuat dan cepat sembuh, minum jus monavie purple dan merah campukan 3 mug sehari, akak pun sedang berjuang melawan kanser, kanser paru2 tahap 4 dan ada paru2 berair, dah setahun 4 bulan, bulan 12 thn lepas dah 12x kemo, tp bulan 6 lalu doktor kata kanser membesar lg, ni kemo lag tuk 6 kali baru buat 3 kali, kita kena kuat Allah duga kita sbb Dia syg kita dan Dia yakin kita boleh hadapinya.
akak harap talib pun kuat, sama seperti suami akak,syukur sgt kasihnya makin melimpah ruah, perhatiannya makin bertambah dialah anugerah Allah tuk akak, dialah kekuatan akak utk menempuh dugaan Allah ni,bertuah akak ada suami mcm dia, norma pun bertuah ada suami mcm talib, harap norma tabah, norma kuat, norma tk keseorangan di dunia yg penuh dugaan ni.. sakit ni menghapus dosa kita, dan memberi kita tp diakhirat nnt, tabah ya sayang... kita akan sama tempuhinya...

shiori_LA said...

Salam norma;
betapa bertuahnya norma dapat suami sebaik talib, setabah talib yang sentiasa ada disisi norma bila norma sangat memerlukan dia.....kuatkanlah semangat norma demi talib....demi melihat talib tersenyum....semoga allah makbulkan doa2 kita di bulan yang mulia ini......norma akan sembuh semula...Amin yarabbal alamin

Sima said...

Salam.

Norma, semoga cepat sembuh ya. Jgn putus asa. Ingat Allah akan tlg hambaNya. Kuatkan semangat berjuang utk menentang penyakit tu ya. InsyaAllah kami semua doakan Norma cepat sembuh. Amin. Semoga Norma dpt bahagia di samping Talib dan Rafiq.

kawankareb said...

Assalamualaikum...

sedih bangat bila baca cete Norma ni.. anyways doa kami2 ni akan mengiringi Norma so that satu hari nanti Norma sihat semula and dapat life normal cam sblm sakit..

papepon pada hubby norma... banyakkan doa pada bulan suci ni.. and harap diberi kekuatan untuk menjaga wifey tersayang.

Wassalam...

Regards,
Wan

mummysyafie said...

Salam Norma,

akak sekeluarga doakan Norma boleh sembuh seperti sedia kala. Norma kena kuat untuk Talib dan Rafiq..

setiap sujud akak doakan supaya Ramadhan ini akan menjanjikan seribu kebahgiaan buat Norma..supaya Norma boleh menyambut Syawal kali pertama bertiga. Insyallah..

nida said...

Assalamualaikum,

Bismillahirrahmanirrahim

"Ya Allah, Kau berilah kesembuhan kepada saudara kami"...

Sungguh saya tak terkata melihat ketabahan norma sekeluarga.Semoga Allah memberi ganjaran kesembuhan kepada Norma. Jangan henti2 berdoa...Allah menduga Norma sekeluarga kerana sayangkan Norma. Kuatkan semangat Norma. Norma amat bertuah memiliki suami yang sebaik suami norma!

Haslinda said...

Semoga Norma kuat,tabah mengharungi ujian Allah ini.

Saya doakan Norma cepat sembuh, Amin.

eLYies said...

angah doakan norma cepat sembuh..kami semua doakan yang terbaik utk norma..norma strong utk lawan penyakit tu...semoga ALLAH pulihkan norma seperti sediakala...hanya bantuan dan dorongan serta diiringi doa dari jauh yang angah mampu lakukan...insyaALLAH kami akan datang melawat raya ni..

farra8979 said...

salam...

norma, be strong. demi bb n hubby yg sangat2 sayang pd norma. farra doakan semoga norma cepat sembuh... fighting!!! ^_^

Cik Cip Puding said...

Assalammua'laikum Norma. I am so touched by what had happen to you. Saya berharap Norma akan terus tabah and tak give up menempuh dugaan ni sebab everyone around you pun tak pernah give up fighting for you.. We all going to pray for you Norma.. Keep on fighting.. Insyallah..

aimyaiman said...

salam...

hi norma...

Norma & Talib terpilih untuk berdepan dgn ujian yg sgt2 hebat..sy harap norma tabah n kuatkan semangat demi org yg tersayang...semoga norma terus semakin sembuh dan dpt jalani kehidupan seperti sy,seperti org lain.....kuat ye norma!!

Anonymous said...

Assalammualaikum Norma,
Doa saya muga norma akan terus dilindungi serta diberkati Allah SWT. Muga Allah SWT memperkenankan doa kami untuk kesembuhan Norma.

Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...muga Norma terus tabah dan yakin bahawa Allah itu Maha Adil dan DIA akan terus mendengar doa² semua.

Buat Talib muga terus kuat untuk terus memberi semangat dan terus bersama Norma selamanya....
InsyaAllah satu hari nanti Norma akan kembali tersenyum seperti dulu....amin...

Salam penuh kasih sayang dari
saya sekeluarga...utk Norma.

~aSFaLiZa~ said...

doa saya supaya norma sembuh seperti selalu demi Rafiq.

Amin

MadaM LaLa said...

salam norma,

berat mata kami memandang,
berat lagik bahu awak memikul...

apa yg mampu kami semua buat adalah dgn mendoakan agar norma kuat semangat, dan tabah untuk melawan kesakitan tesebut.

Dan madam jugak berdoa seikhlas hati semoga norma sembuh dengan segera.... amin amin amin....

Doa di bulan ramadhan ni, insyallah cepat makbulnya..

amin

Harlinda Halim said...

Assalam Norma & family,

Saya dan seluruh keluarga akan sentiasa mendoakan agar Norma akan sembuh dan semoga seluruh keluarga Norma tabah dan kuat menghadapi ujian ALLAH swt ini...AMIN...

Ikhlas,
Lynn, Addy, Danish & Keluarga
www.harlindahalim.com

bEe HoNeY said...

moon....kite minta tlg awk print komen kat email ya....plz.smpaikan pd norma yer...wassalam

YuYun@HanleeYun a.k.a KuLaT_NaKaL said...

salam kak moon. sy terpanggil utk melawat blog ni setelah sy mengikuti rancangan MHI pagi tadi. Semoga Norma tabah menghadapi penyakitnya dan sy percaya tiap penyakit ada ubatnya kecuali Mati. Tiada sumbangan berupa wang yang mampu sy berikan cuma sy berharap agar cubalah bawa Norma ke pusat Rawatan CERAGEM. Insyaallah katil jed berhaba Far Infrared Ray ini mampu membunuh kuman dan merawat cancer.. Tiada bayaran dikenakan cuma kena mempunyai azam yang kuat untuk datang ke sini hari² sampai sembuh. Kalau ingin keterangan lebih lanjut, kak Moon boleh rujuk alamat dan lokasi pusat itu di blog saya.. akak juga boleh menghubungi staf² di pusat² berhampiran untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang rawatan yang diberikan..

Anonymous said...

k.moon,sy sdh sgt ble tGk & bace story psl Norma..tersentuh sgt hati nie..Allah beri kegembiraan pd Norma bile Norma dpt baby tp dlm mse yg same Allah jge sdg uji Norma & talib..buat Norma sy doa kn smoga CEPAT2 smbuh wlupun x spnuhnye,atlis 60/70% da ckp alhamdullilah..rafiq & talib tggu normah..Dan buat talib,smoga tabah & sabar..kmi diluar sentiase doa kn normah pulih sepenuhnya..insyaAllah.. if u don't mind,smpi kn Salam sy pd normah..tq 

u y u n said...

salam norma. i heard about ur story tru mhi. i feel very touched n i really hope that u and ur family will stay strong as ever. u r so lucky to have a very loving and beautiful family. May Allah bless u guys and i pray that Allah will grant u with inner stregth to get through all this moment. and lets pray together that evrything gonna be good .ameen insya'Allah..

Anonymous said...

Salam norma n kak moon,

kak moon i'm ur silent reader,love ur blog so much penuh kasih syg dan sifat keibuan...saya ikut kisah norma dr awal smpi sekarang..norma be strong utk semua org sekeliling norma yg sgt2 syg kt norma,u have incredible husband norma,norma sgt2 bertuah tau..kuatkan semangat k insyaallah...

kak moon u did a good job..

Ain said...

As Salam buat akak Norma,

Semoga sinar ramadhan memberikan akak sinaran kebahagiaan. Akak kena kuat semangat & tabah hadapi segala dugaan ini.

Hanya titipan doa dapat saya hulurkan buat akak, yg penting akak jgn sesekali menyerah kalah...

Salam ramadhan akak...

Insan Kerdil said...

Semoga Allah membalas jasa Talib yang tidak putus asa menjaga Norma yg sakit... Bertuahnya dia mendapat suami yg baik macam tu.
Moga Rafiq akan jadi anak yang soleh dan berbakti suatu hari nanti. Kepada Normawati, Kami doakan anda sembuh. Walaupun tak kenal, tapi sesama manusia kami mengharapkan yg terbaik utk awak

eRiNsZ said...

silent reader d blog moon.. n erin tpnggil utk komen:

salam norma sayang..
norma insan istimewa yang terpilih untuk diuji dan
erin pasti norma kuat untuk menghadapinya..
doa erin moga norma kembali sembuh dan dapat kmbali mjalani hari-hari yang riang bersama y tersayang

kami sentiasa mendoakan

@e_da said...

As salam..

Norma.. kalau moon nak approved komen menitik air mata .. sy nak menaip terkedu kejap mengalir air mata.. berat jari rasanya sebab terlalu sebak...

Norma kena kuatkan semangat ya.. begitu besar dugaan yg norma tanggung yang kami sendiri tak terjangkau... kami sentiasa doakan norma supaya segera sihat dan pulih .. norma kena sihat untuk RAFIQ dan TALIB... Rafiq pelukan Norma.. ramai yang sayangkan norma...

norma bertuah ada kakak ipar seperti moon.. semoga segala usaha moon dan keluarga dapat kembalikan kesihatan Norma.. insya Allah...

myza said...

assalamualaikum
buat Norma,Moon,En,talib dan keluarga
tabahla hadapi ujian Allah.Moga kita sentiasa bersangka baik dengan Allah s.w.t

Buat Norma,
2 tahun lepas emak mertua saya didiagnosis mempunyai ketumbuhan sebesar telur ayam di antara otak kiri n kanan nya.Sebelum dan selepas pembedahan beliau banyak mencari cara perubatan alternatif.

Selepas pembedahan membuang ketumbuhan itu,beliau terlantar spt Norma.Tapi berkat doa dan semangat yg ditanam dan sokongan yg diberi keluarga dan org sekeliling..Daripada terlantar,mak mertua sudah boleh menggerakkan tangan kiri dan kaki kiri yang awalnya seakan kaku..kini masih di peringkat fisio untuk berjalan kembali.Tapi alhamdulillah Allah mendengar dan membantu selama 2 tahun ini..

Semoga Norma mendapat motivasi dari kisah mak mertua mai..InsyaAllah dengan fikiran positif Norma,doa dan semngat dr rakan2 di sini serta keluarga dan suami Norma.Tak mustahil utk Norma kembali sembuh :)

Be strong always and elak kan negative thinking..jangan selalu tertanya Kenapa Norma?Kenapa bukan org lain? kerana Allah ada agenda tersendiri.dan Norma insan2 terpilih itu InsyaALlah Norma..Buktikan Norma boleh walaupun progress nya slow tapi at least setiap hari setiap minggu ada peningkatan baru Norma cuba.Kalau penat Norma rest n take ur time and cuba lagi..gerak kan jari,mata,mulut dan anggota lain berkala..

Salam ikhlas

Mai

MAMA CACA said...

norma..saya mungkin tidak mampu membantu norma dari segi kewangan. tp saya akan sentiasa membantu norma dgn mendoakan norma kuat, tabah dan sabar menghadapi ujianNya. Norma tahu kan, Allah swt menguji mengikut kemampuan kita.Dgn ujian yang maha dasyat ini terhadap norma menunjukkan betapa norma seorg yg kuat dari segala-galanya.
Norma, saya harap sgt awk tabahkan hati dan kuat semangat menentang penyakit demi seorang suami dan anak yang tak jemu-jemu menanti agar norma sihat seperti sediakala.
Ya Allah, Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Mengetahui, aku mohon akan Engkau sembuhkan lah norma seperti dahulu dan berikanlah kekuatan pada suaminya serta murahkanlah rezekinya. Amin..

Anonymous said...

Askum Norma...

Saya amat kagum dengan semangat dan kekuatan yang Norma ada.. saya harap kn Norma akan trs bersemangat untuk pulih dan menjalankan kehidupan bersama Talib and baby Rafiq yg comel gebus..

Semoga Allah limpah kn Nur dan kesihatan utk Norma..Amin

Anonymous said...

Assalamualaikum norma

kuatkan semangat untuk lawan kanser demi suami, anak dan keluarga k. be a fighter..ramai yg sedang mendoakan norma utk kembali sihat dan pulang ke rumah pd talib dan rafiq..

norma, talib, kamu sedang diuji dgn ujian yg sgt berat, di mana kamu telah TERPILIH OLEH ALLAH untuk melaluinya..tdk sume org dapat menjadi pilihan Allah kerna ada insan yg mendambakan utk diuji kerana ujian itu tandanya Allah ingat pada kita, utk tgkatkan iman padaNYA..so TABAHKAN HATI, CEKALKAN JIWA RAGA, TENANGKAN NURANI untuk melalui ujian hidup ini...PERCAYA PD QADHA DAN QADARNYA..

YA ALLAH, sembuhkanla norma..kembalikan dia dgn sihat sejahtera pada keluarga yg amat memerlukannya..ameen..

norma, rafiq comelllllll sangat...

Pn. Ucinat said...

Surah Al-Baqarah ayat 286

“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”

Surah Yusuf ayat 87

“Dan jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah, melainkan orang-orang yang kafir.”

Surah Ali Imran: 17

“Cukuplah Allah (menjadi penolong) bagi kami dan Dia sebaik-baik pelindung.”

kayrul-shah said...

salam norma,

saya hanya mengharapkan norma cepat sembuh dan dapat meraikan lebaran yang bakal menjelma bersama talib & rafiq seperti keluarga bahagia yang lain.

norma mesti kuat untuk talib dan rafiq. Jangan putus asa. Mesti rafiq pun tak sabar nak beraya bersama-sama mamanya.

Setiap hari mesti nak baca kisah norma kat blog kak moon. Rasa gembira bila kak moon bagitau yang norma dah boleh cakap. Sesuatu perkembangan yang positif. Norma mesti terus berusaha untuk sembuh dengan cepat.

syaza said...

Dear sis norma,

Semoga terus kuat dan tabah melawaan penyakit ini...dugaan dan ujian daripada Allah...

Arwah daddy saya dulu pun kanser jugak...and doktor memang ckp semangat perlu kuat untuk sembuh dari penyakit ni...sedikit sebanyak saya faham pe yg akak rase...smpi skrg pun sy masih ingat wajah arwah daddy yang berkerut-kerut tahan sakit everytime buat kemo...dan sy juga x pernah lupa wajah arwah daddy everytime arwah muntah2 lepas wat kemo...hanya yg menderita penyakit ni saja yg tahu peritnya...cuma arwah daddy pergi kerana apa yg sy tahu faktor umur juga turut mempengaruhi kadar penyembuhan...akak masih muda...InsyaAllah akak boleh sembuh...yg penting akak kuatkan semangat demi org2 yg akak sayang...

apapun akak, saya doakan kesihatan akak akan semakin baik...terus berjuang untuk kembali sihat demi suami, anak dan juga keluarga akak yg amat sayangkan akak...tabahkan hati dan kuatkan semangat akak untuk terus berjuang melawan penyakit ini...jangan lupa doa dan tawakal kepada Yang Maha Esa...

belogmummy said...

Norma, semoga awak tabah hadapi ujian Allah ini.....Awak kena kuat semangat supaya cepat sembuh untuk diri awak, talib, raffiq dan mereka disekeliling awak yang sangat rindukan awak.....

saya doakan awak cepat sembuh...

lailatul aysikin said...

Salam norma,sy harap awak kuatkan semangat dlmmenghadapi dugaan Allah ini dan anggap segala yg di berinya sebagai dugaan kepada insan yg terpilih.kerana Allah tahu awak mampu hadapinya bersama2 dgn insan2 yg menyayangi awak.awak kne kuat untuk rafiq dan suami awak serta keluarga yg sentiasa bersama awak.mereka semua mahu awak kembali seperti dulu yg bersemangat mahu mendidik anak2 luar bandar agar mereka menjadi insan cemerlang.insyallah,sy sentiasa doakan utk awak cepat sembuh dan terus kuat semangat.u can do it norma...nikisya81

maimyza said...

tuk sume family ..
moga keberkatan ramadan akan mberi kebahagian kepada family ini ..

2 sis norma ..
moga cepat sembuh ..
kuat yaaa ..

2 sis moon ..
troz kn b'cherita ttg norma ..
rame y nk tw .. n akan b'tambah rame y fllow ..
n rame gn y trut kn mdoakan y t'baek ..
sama2 kiter doakan everting b ok .. =)

Myera Nyera said...

salam sis norma,
:)
senyum dulu.
semoga hari ini anda masih lagi mampu tersenyum. ubati hati yang sedang lara. namun masih ada sedetik bahagia disamping anak dan suami juga tulang belakang sis, kawan. myera nak bantu pun, mintak maaf sanga-sangat. tak mampu. yang Myera mampu cuma mendoa-kan kesembuhan sis. insya'ALLAH. semoga segala-nya berjalan lancar. sis norma sangat kuat. Myera kagum sangat-sangat. jaga diri, terus-lah tersenyum. :)

Anonymous said...

Salam kak norma,, i am really touched after watching d video MHI..i know how does it feel,since i also have similar experience,,my mom was a breast cancer patient,,5years ago,,but she still survive after gone through all treatment, kimo, n taking lots of medicine.eventhough she was very ill, but she never give up! My mom was 50s when she was diagnosed having cancer,,I hope that u also can survive, be strong & remember Allah always be by our side.. i know u can face it,,b strong my dear.. :) ganbate!

cikqeyrah said...

salam..
sy harap cekgu sembuh yer..kuatkn smgt ye cekgu..org2 disekeliling sntiasa mndokn cekgu. . .sy yakin cekgu ley smbuh..insyaALLAH..

chayo2..cekgu norma buleh!!

Anonymous said...

Salam Ramadhan untuk Norma & Talib..

Norma & Talib,

Percayalah bahawa anda adalah insan yang paling bertuah, dipilih Allah untuk hadapi dugaan & ujian terhebat ini..

Allah tidak akan beri ujian yang melebihi batas2 kemampuan & keupayaan hambanya untuk menghadapi ujian tersebut...

Tanda Allah sayang pada anda berdua..

Be strong..Tawakkal & Usaha..

Insyaallah..moga Norma cepat sembuh..

=)




Bertabahlah..moga Norma cepat sembuh

InsyaAllah.. =)

Anonymous said...

salam kak norma :)

cepat-cepat sembuh yea. rafiq is such a cutie! you are so blessed to have a wonderful husband, a loving family and a whole lot of supporters! kak norma kuat! kak norma kuat! sabar yea kak norma. Allah tak kan uji kita di luar kemampuan kita. Allah Maha Mengetahui. semua orang tunggu kak norma ni. semua orang mendoakan kak norma sembuh.

thank you kak mun. banyak pahala kak mun. semoga dirahmati. ramadhan al-mubarak.

RaDee"o"LoGy said...

ssalammualaikum

Sebak saya tgk video nie..xsangka kawan sebilik saya ini menghadapi dugaan yg amat berat...terharu saya dgn semangat dan kesabaran mutalib sendiri bersama keluarga menghadapi dugaan ini..semoga kita dapat mendoakan Norma dapat sembuh dan semoga dengan berkat bulan Ramadhan nie dipermudahkan segala urusan oleh ALLAH S.W.T..

Kepada talib - sentiasa berdoa dan yakin pada ketentuan Ilahi,jgn putus harapan..kekuatan talib merupakan kekautan Norma utk terus berjuang bersama-sama.

kepada Norma - Banyak berdoa even di dalalam hati, segala yang berlaku adalah ketentuan Ilahi, kami disini medoakan semoga awak dpt kembali sihat dan melihat anak awak membesar sebagai anak yang soleh

Kepada keluarga kedua pasangan - Kami mendoakan supaya segala urusan ini dipermudahkan Ilahi dan kehidupan kamu sekeluarga menjadi seperti sedia kala..tabahkan hati kuatkan semangat dan berdoa pada Ilahi InsyaAllah AMIN

Note : diharap dptlah membacakan salam saya ini.
Saya mengenali talib sewaktu bersekolah di tempat yang sama,kami merupakan rakan sebilik..
Dari senior sekolah menengah project seksyen 11 shah alam
Radishahrizad Bin Hassan

eda shamieda said...

Salam Norma,
Walaupun kte xpernah kenal antara satu sama lain tp saya kagum ngn kekuatan yg ada pada diri awak. Awak mmg sgt2 beruntung mempunyai suami dan keluarga yg sentiasa ade disisi awak n xjemu2 berusaha supaya awak dapat sembuh. Awak harus kuat melawan penyakit awak..Insyaallah awak akan dapat sembuh dengan izinNya...Kuatlah melawannye demi mereka yg syg pd awak terutamanya Rafiq yg masih perlukan Mamanya..Awak seorg pejuang Norma..

Anonymous said...

Assalamualaikum kak Norma.
Irra tak kenal langsung siapa kak norma. Tapi Irra akan berdoa juga untuk Kak norma. Akak kena kuatkan semangat. Lawan penyakit akak. Akak kena kuat. Hadapi semua sakit akan dengan senyuman, okayy. InsyaAllah, akak akan sembuh nanti.

happy2gether said...

Salam Norma, Kak Mai kwn kak Moon dan kami pernah hadir waktu wedding Norma dan melawat Norma di hospital.Kak Mai kagum melihat ketabahan Norma dan tersentuh tgk betapa Talib sayangkan Norma. Norma sangat bertuah dikelilingi oleh keluarga yg amat sayangkan Norma.Akak harap Norma tetap kuat demi Talib, Rafiq, Kak Moon,keluarga Norma serta kami semua yg tak putus-putus berdoa untuk kesembuhan Norma. Salam sayang-Kak Mai.

Asyikin Azizan said...

As'salam norma..

saya doakan awak cepat cembuh & dapat membesarkan Rafiq.. Talib juga perlukan awak.. awak kena kuat tau... semua orang sayangkan awak & ambik berat pasal awak..

Insyallah.. KepadaNYA kita memohon dan meminta..

Niessa said...

Assalammualaikum,

To Kak Moon : Akk,sy kagum ngan kasih akk kt adek ipar akk nih...memg b'untung norma dpt akk ipar yg baik cm akk.Sumer yg akk buat tuk tolg norma ni..keikhlasan akk 2 slalu touching tau..ANdai ade org2 yg buruk sangka kt akk 2 pedulikan aje..Allah tau niat akk..Akk kaya ngan sift penyayang...terus kn niat murni akk ni.Don't worry ramai org akn sokg akk punyer! ;)

To Talib : Memg u adlh insn yg paling sesuai utk Norma.So sweet bile i tgk cr u take care Norma,u kiss die...cr u lyn die...u're 1 in a million..Do hope klo i lah di tempt norma my husband will do the same thing...sush seng sesm kan...Doa seorg suami amt kuat buat seorg isteri...

To Norma : Norma,insan yg i xp'nh kenl pun kt memn..but since i bc ur story,dh rs cm part or ur family plak..Segala ape yg u alami ni memg perit but i harp u kuat..kuat utk org2 yg syg kan u...xpecially ur husband n ur son..U tau x,each improvement yg u buat walopun sikit,tp dh dpt menggembirakan ati ramai org..Org kate klo kite buat org gembire hidup kite lbh ceria n seng ati...Tiap kali i nk i pndg wjh ank2 i..sure t'ingt kt kish u..betape b'untgnyer i dpt jg ank2 i sendri n ank2 i dpt membesr di bwh jagaan i sendri..Hope 1 day udpt rskan cmne yg i rs n Rafiq dpt rskan ape yg ank2 i rs..All the best 2 u Norma..InsyaAllah,Allah Maha Penyayang & Maha Berkuasa..(Klo bleh suh talib rajin2 amik kan wuduk utk u)

diyaidan said...

assalammualaikum kak norma nadia harap akak kuat dan tabah menghadapi ujian nie...talib,rafiq ngan orang sekeliling ader disisi norma memberi semangat.akak jangan give up tau.....doa nadia semoga akak cepat sembuh...asslammualaikum

mizsYanie said...

Norma kuatkan semangat demi anak, suami dan keluarga tercinta..ingat dan yakin pada Allah S.W.T...ini adalah ujian dari -Nya. setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah yang terbaik untuk setiap umat-Nya. Kami doakan moga Norma cepat sembuh seperti sediakala. InsyAllah..AMIN..

Anonymous said...

Norma...fit doakan norma cepat sembuh dah boleh hidup seperti kami ibu2 di luar sana. Rafiq dan Talib amat merindui Norma. Begitu juga seluruh keluarga. Norma tabahkan hati,sentiasa kuat semangat. Semua org sayang pada Norma dan mendoakan yang terbaik buat Norma dan keluarga.

Ummi Shira (AshAnas) said...

Norma, i know u strong... mesti u nak peluk cium rafiq cam ibu2 lain kan... really hope dat masa itu akan tiba, just for u & rafiq... sy yakin norma bertahan utk rafiq dan norma akan bangun satu hari nanti utk menemani rafiq bermain... awk sgt tabah norma, awk beruntung ada suami yg sgt penyayang, ada family yg sangat caring, awk dikelilingi oleh insan2 yang sgt menyayangi awk dan mereka semua harap awak akan kembali pulih dan bangun...

sorry, moon, tak dpt nak teruskan... shira sebak sgt.......

Cazari said...

sebak..

namun seribu doa saya semoga norma cepat sembuh.. and semoga talib sentiasa tabah dgn ujian ini dan terus menjaga norma..

sy suka ayat moon:

"Bila kita diuji, kita rasa kita sajalah hadapi ujian terhebat, tapi ada org lain yg lg hebat terima ujian drp kita"

kisskan pipi rafiq for me.. sian dia..

pija jaja's here said...

cikgu normawati :'( saya anak murid cikgu SMKBENUT...cikgu tolong lah sembuh cikgu, saya sayang cikgu, cikgu lah antara cikgu paling sporting dan tercantik kat sekolah saya.. walau macamanapun cikgu masih lagi cantik dalam hati saya :'(
saya mendoakan cikgu agar cikgu cepat sembuh and boleh layari hidup normal seperti orang lain bersama keluarga tercinta.... saya akan mendoakan cikgu sentiasa... amin..ILOVEYOU CIKGU :'(

mimie96 said...

Norma sgt btuah...smua org sayang norma..smua org nk norma cht..smua org jaga norma...norma mesti sihat semula..nanti norma bole maen2 ngn rafiq..nnt norma bole jalan2 ngn famly..tak sabar nk dengar cerita yg norma sudah kembali tersenyum spt sblum ni.. norma mesti kuat.norma mesti sihat!

arifah said...

salam to NORMA and family,
please always be strong atas dugaan ini,,insyaallah,wlaupun skrg ALLAH bg kita hujan,DIA sbnrnya ingin menganugerahkan pelangi untuk kita selepas ini..salam ramadhan dan semoga cepat sembuh..:)

Anonymous said...

salam ramadhan.
semoga kak norma cepat sembuh.

Jika Allah sayangkan seseorang, Dia akan berikan iman, Jika Allah sayang lagi, Dia akan beri kekuatan untuk mengamalkan agama-Nya dengan sempurna,
Dan Jika Allah sayang lagi, Dia akan susahkan hamba-Nya dengan urusan dunianya, untuk menguji sejauh mana pula cinta hamba itu kepada-Nya.

~Izyani~ said...

salam akak :)

saya seorg pelajar medic. saya baru terbaca kisah akak, dan sejujurnya kisah akak sgt membakar smngt sy utk belajar dan jadi doktor yg baik dan tlg patient2 yg memerlukan. insyaAllah sy akan berusaha, dan sy doakan akak cepat sembuh. kalau ikut apa yg sy belajar penyakit akak ni ada prognosis yg baik kalau treated dgn surgery n chemotherapy. insyaAllah dgn usaha berterusan, dan dgn kasih syg suami akak yg buar sy cukup terharu, Allah akan sembuhkan akak. akak sembuh nnt akak kna date ngn sy taw..hehe :)

Nana said...

Salam norma... Sy harap awk trus kuat melawan kesakitan y dialami... Psti ade hikmahnye Allah ujianNya ini...jgn putus asa ye syg...demi Talib..demi Rafiq... They need u... Hopefully Talib n k moon skeluarga sentiasa berada dlm rahmat perlindungan AllahSWT....

Bile tgk rafiq terigt my son die lahir on 20 jan 2011..rafiq lahir di hsa,jb pd date tu ke k moon ek...

deena said...

besar sungguh dugaan utk mu..hanya insan yg tpilih shaja dapat melaluinya...semoga cpt sembuh norma n bsama org2 tsayang....

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

Salam buat Norma,Talib,Moon,Rafiq & keluarga...
Kita tak pernah kenal..tapi kisah Norma telah memberi ikatan kepada kita utk berhubung..
Zan sentiasa mendoakan Norma akan pulih sepenuhnya..Norma kena kuatkan semangat..Demi diri sendiri..Demi Talib,Rafiq & mereka2yang sentiasa di sisi serta yang sentiasa mendoakan kesihatan Norma..
Sentiasalah ingat pada Allah s.w.t ..
Zan yakin Norma orangnya sangat tabah..Teruskan bersabar dengan ujianNYA..Allah s.w.t sayangkan Norma..kerana itulah DIA memberi dugaan ini..
Talib & yang lain tidak berputus asa..Maka,Norma janganlah putus asa..
Setiap kejadian pasti ada hikmahnya..Norma kena yakin pada keajaiban oleh Allah s.w.t...
Insyaallah hikmah & keajaiban berganda2 akan hadir dalam hidup Norma..
Moga ikatan ini menjadikan kita sentiasa ingatkan kepada Allah s.w.t....
Untuk Moon..teruskan usaha Moon..Moga Allah s.w.t memberi rahmat kepada Moon sekeluarga..
Doa ikhlas dari Zan ~ Kedah
Assalamualaikum

anaMuslimah said...

assalam, terlebih dahulu untuk kak Moon...terima kasih sebab ceritakan pasal kak Norma di sini...Semoga kak Moon sekeluarga diberi kekuatan menghadapi ujian ini...

to kak Norma; dulu, masa form 3 saya ada sorang rakan sekelas lelaki yang dah pecah tumor dalam otaknya baru tahu dia ada kanser...kami tak sempat tatap wajah dia buat kali terakhir pun sebab naik cuti semester dia dah koma, and the next week dah meninggal...
Allah masih nak akak berjuang didunia ni, sebab tu dapat kesan awal sebelum pecah...saya tak nak dengar berita sedih pasal akak, saya nak dengar cerita best je, saya nak tgok senyuman akak, suami akak dan senyuman Rafiq di sisi mama dia..

Kak Norma, Allah Maha Mendengar, percayalah doa di dalam bulan ramadhan ini adalah makbul..berdoalah, merintihlah, bermunajatlah dengan Tuhan yang Maha Mengetahui isi hati hamba-hambaNya...semoga akak cepat sembuh!!

Ya Allah, aku memohon dengan rahmat dan belas kasihMu untuk menyembuhkan hambaMu yang bernama kak Norma ini agar dapat memberi sinar kebahagiaan buat keluarganya dan kami yang mengasihinya dari kejauhan...Amin ya Rabb!

Anonymous said...

Assalamu’alaikum Norma,

Ini kak Yati dari Kota Kinabalu Sabah. Alhamdulillah dengan segala nikmat yang diberikan Allah s.w.t. Saya amat bersyukur dengan Anugerah Allah yang tidak ternilai iaitu suami yang baik dan seorang anak lelaki berumur 11 tahun sama seperti Norma yang punya suami baik dan anak yang comel.

Kak Yati juga menghidap ‘brain tumor’ dan tahu macam mana rasa sakitnya. Mula-mula keluarga pun sangka penyakit misteri sebab tiada sejarah dalam keluarga yang ada kanser. Memang sakit kepala bukan ‘main sakit’ dan selalu muntah lepas makan. Jangan kata sinaran matahari, sinaran lampu malam pun boleh berpusing-pusing keadaan bilik!

Hospital di Sabah cakap tiada penyakit dan segala perubatan tradisional juga dicuba. Last sekali penyakit kanser dapat dikesan di PPUM Kuala Lumpur Julai 2010. Saya terlantar hampir sebulan di sana. Mengenangkan anak masih kecil, saya balik ke Sabah walaupun doctor tak benarkan kerana mesti dibedah! Saya naik kapal terbang dengan minta dibius sebab badan terlalu lemah. Fikiran memang berkecamuk! Saya nekad untuk hidup lebih lama demi anak! Saya lawan penyakit dengan selalu berdoa dan selalu mengajar dia sebab anak saya menduduki peperiksaan UPSR pada bulan September 2011.

Bulan Mac 2011, saya mendapat kemalangan semasa mengambil anak dari sekolah sebab suami outstation. Kalau suami ada memang dia tak benarkan saya pandu kereta, Kereta terjunam dalam gaung dan tukang tarik kereta pun ambil 2 hari keluarkan kereta yang remuk tu sebab sukar. Saya amat bersyukur kerana anak belum diambil dari sekolah dan saya tiada apa-apa!!! Saya memang akui saya masih sakit tapi apa yang saya dapat buat sekarang ialah bermain game dengan anak saya seperti PSP, WII, Internet dan apa-apa saja yang menyenangkan hatinya.

Lepas saja anak saya UPSR, suami saya akan membawa ke Singapura untuk perubatan supaya ‘brain tumor’ boleh dibedah. Dia sanggup berhutang untuk perubatan saya. Saya amat bersyukur punya suami seperti Norma.

Tujuan saya menulis untuk Norma adalah untuk kita sama-sama berjuang dan doa-mendoakan supaya kita sama-sama dapat mengatasi dugaan hidup ini. Habiskan masa kita untuk berdoa dan membaca Al-Fatihah. Jangan sekali-kali melayan perasaan susah hati atau fikiran negative!!! Bersyukur dengan apa yang ada, contoh ada ipar seperti Moon dan keluarganya yang membantu sebab bantuan keluarga di masa genting sekarang amatlah diperlukan. Bayangkanlah Norma bermain dengan Rafiq masa dia berumur 10 tahun, 20 tahun, 30 tahun…………….. BERNAFASLAH DENGAN AL-FATIHAH.

13/08/2011 (7.45 a.m)

Nur said...

Assalamu'alaikum noorma. nurul dan suami doakan agar noorma cepat sembuh. kami pembaca yang mengikuti cerita noorma tahu noorma sangat kuat dan tabah. sesungguhnya Allah tidak menguji hamba-NYA dengan sesuatu di luar kemampuan hambanya. Allah pilih noorma kerana DIA tahu kalian(suami & keluarga) sangat tabah. Semoga syurga menjadi ganjaran. Rafiq perlukan noorma, so u must be strong, ok. Dulu mak saya kena kanser payudara semasa saya nak SPM dan saya satu2nya anak perempuan besar dlm keluarga. So saya byk ponteng kelas utk jaga mak di hospital, balik urus hal rumah & adik2 lagi.. So saya sgt faham situasi suami noorma. Akhir kata, kami sentiasa berharap & berdoa agar noorma sihat kembali. Amin!

p/s: utk famili noorma. try cari BIODISC di internet/kenalan yg tau. guna la utk noorma. saya tak buat bisnes, tapi tgk kwn2 yg sakit guna baik. insyaAllah msh ada jln. http://www.youtube.com/watch?v=1BBoSH1dPQI

sal said...

Assalamualaikum.
Norma, semoga Bulan Ramadan nih membawa berkah terhadap keluarga norma. Norma, Tabah ye,, maafkan aku coz x dapat nak selalu ziarah.. aku ngan zila selalu terfikir-fikir bila lagi nak datang ziarah. maafkan kami.. kekangan tugas guru dan family selalu menghambat masa kami. insyaAllah hari raya nanti kami akan ziarah teman seperjuangan kami yang comel nih.. cepat sihat ye noma,, leh kita doin something bertogether2 nanti. cam kita slalu cakap dolu-dolu... ingat tak..?

To talib, terima kasih kerana tidak mensia-siakn norma. berat mata memandang, berat lagi bahu kamu yang memikul...tabahkan hati, cekalkan semangat, kuatkan iman.. dan jangan lupa untuk selalu jaga kesihatan.Semoga Allah sentiasa memberi kemudahan dalam urusan.. amin..

زاريرح زبيدي said...

salam kak moon...masa 1st time irah dpt email pasai cita kak norma..irah trus bc blog kak moon..mmg sedih tgk keadaan kak norma..(thank sbb kak moon sudi kongsi cerita dgn kami)hari2 irah akan bc blog kak moon..sebab nk tau pekembangan terkini kak norma..alhmdulillah semoga kak norma akan sembuh dan sihat dsamping baby rafiq yg comel,husband (abg talib) yg sentiasa tabah,begitu menyanyangi dan sabar menghadapi dugaan di sisi kak norma..dan juga keluarga tcinta..semoga kak norma sihat selalu..kak norma mesti kuat semangat..jgn risau org sekeliling suma mendoakan dan menantikan kak norma sembuh cepat..amin..mudah2n..keberkatan di dalam bulan ramadhan ini..marilah sama2 kita buat solat hajat dan berdoa utk kak norma..

PENA PERJALANAN said...

assalamualaikum w.b.t,,buat kak norma harap tabah menghadapi dugaan ini,,sesungguhnya Allah ingin menguji sejauh mana kekuatan kita sebagai hambanya,,kuatkan semangat,,kami sentiasa mendoakan agar cepat sembuh dan kembali mengajar seperti biasa,,

belognisa said...

Salam Kak Norma,

kisah kak Norma buat nisa menangis. Nisa faham sangat perasaan family akak. Sama dengan kisah arwah kakak nisa, seorang ibu dan guru. Kak Norma kena kuat sebab Kak Norma ada family yang selalu mnyokong akak dan ada kami pembaca blog Kak Moon yang sentiasa doakan akak cepat sembuh. We all love u kak!

Anonymous said...

hai norma..kiter mmg tak kenal tapi hari2 saya menjenguk blog kak moon semata2 ingin mengetahui perkembangan norma..bila ada update +ve saya merasa sangat gembira sebab norma sangat kuat semangat utk terus berjuang..teruskan perjuanganmu norma..kak moon please printkan selawat shifa n lekatkan ditempat yg bleh norma lihat n baca mudahan2selawat tu menjadi zikir even dalam hati..norma,jangan mengalah..terus KUAT utk melawan saki baki kanser yg ada dlm tubuh norma tu..rafiq sentiasa ada menanti pelukan hangat dari ibunya..with love from siti maimunah,penang..

Ira said...

Salam Moon n Norma
sy doakan supaya Norma speedy recovery..insyaAllah dgn izinnya Norma akan kembali sembuh dan sihat.. segala2nya kuasa-Nya..

moon, hanya Allah yg mampu jasa baik moon ..

Anie Mardhiah said...

Salam..Buat kak norma dan Abng Talib..

Tersentuh hati saya membaca kisah akak dan abang...Kekuatan dan ketabahan akak dan abng membuatkan saya sayu dan bersykur dilahirkan sebagai khalifah Allah di bumi ini..

Kak Norma be strong ok!...Insyaallah Allah sentiasa ada dan memberikan seribu rahmat dan barakah untuk hambanya..yang tabah...Saya doakan kak norma akan sembuh dan dapat menatang baby rafiq...seperti ibu-ibu yang lain

Buat abng talib..

Sabar banyak2..yer...insyaallah hanya syurga yang menanti kemurniaan dan kemuliaan hati abng menjaga seorang isteri..

Kak Moon tahniah..usaha murni akak besar ganjarannya..Saya akan terus menyokong akak..

Aien said...

Assalamualaikum,

Ya Allah, berkat hari Jumaat di bulan Ramadhan ini, berikan kekuatan buat saudaraku seislamku ini, ringankan kesakitannya, tenangkan dan lapangkan hatinya, kuatkan azamnya untuk sembuh,limpahkan rahmatMu & kasih sayangMu kepada dirinya dan keluarganya yang sentiasa bersamanya..semoga beliau akan terus bangkit melawan kesakitannya dan kembali pulih seperti sediakala..Amin Ya Rabbal Alamin..

Ikhlas,
Aien

ayuin said...

Salam buat kak norma...

Di doakan agar akak terus diberi kekuatan...semoga tabah menghadapi..akak kena kuat..saya percaya, akak boleh hadapinya dengan tabah...akak beruntung, dikelilingi insan yang amat menyayangi akak...cekalkan hati kak...demi suami...demi anak...InsyaAllah..akak akan sembuh...ini ujian darinNya..bertabahlah..

naja laa said...

Salam, sy br dpt tau kisah norma ni. Sy sgt memahami cmne persaan family norma. Berat mata memandang, berat lg bahu memikul. Sy ckp cmni sbb, sy juga mempunyai adik yg sakit secara mendadak smpai doktor sendri dh surrender. Adik sy d serang asthma, & pengsan ketika amek gas nebulizer. Sehari sblm kejadian, sy keluar dgn adik, & adik sy yang drive kereta. LULUH.. Dia d kejarkan ke hospital & d thn di kecemasan red zone hmpir sehari.Dia dikomakan sbb otaknya bengkak. ICU selama 11 hari, lehernya ditebuk kerana takut jangkitan d paru2 & jumlah hari ddk d hospital 103 hari. Luluh hati kami sekeluarga, ble tgk adik yg sht, tbe2 jd cm skrg. terbaring d rumah separa sedar. Sama cm Norma, nk mkn pkai tiub, hanya minum susu, pkai pampers & sgl pergerakan, kami sekeluarga yg akan uruskan... Allah sj yang tau cmne kami mengharungi dugaan yg maha hebat ini. Ditambah, kami telah kehilangan ibu smeasa kami kecil lg. Of coz laa, ape yg kami 2 beradik takut, sapa yg nk jg adik. Tp Alhamdulillah, mak tiri kami, menjaga adik cm anaknya sendri wlaupun biasala, manausia mane yg sempurna... Sdr x sedar, dh hmpir 9 bulan adik sy terlantar. Dgn sgl usaha yg kami telah buat, hanya izin Allah yg kami tggu....Begitu juga dgn Norma. InsyaAllah, semoga Allah kuatkan semangat kita bg mengaut sgl pahala, melalui dugaan yang hebat ini....AMEEN

farhana said...

salam,
Norma..ana start baca kisah norma masa ana dlm proses penyembuhan operation kepala Julai 2011. Masa tu ana rasa ujian Allah bg kat ana kecikk sgt dibandingkan dgn ujian Norma. So, ana kuatkan semangat untuk pulih. Skrg, ana dh sembuh! Ana harap Norma cepat sembuh, sbb Norma idola ana.. kuatkan semangat Norma, ye sayang.. InsyaAllah, berkat doa semua, Norma akan sembuh sediakala. Pasti!

«Oldest ‹Older   201 – 317 of 317   Newer› Newest»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...