Thursday, April 28, 2011

Lagi Update tentang Condition Pak Sutan

Salam,


still on behalf of Moon, i'm updating condition of Pak Sutan, hubby Moon...




Untuk makluman semua, Pak Sutan masih berada di Hospital Serdang - Hari ke 3.. after operation, Pak Sutan is ok dan tengah recovering.. Doc dah stopkan morphine untuk tahan sakit.. dan dah start boleh minum air kosong.. tapi malam tadi Pak Sutan muntah 2 kali dan Alhamdulilah dah kentut dan uk uk 7 kali.. hahaha... wah kemajuan gitu sampai 7 kali??


that means, sambungan baru tu berjalan dengan lancar.. Sutan pund ah boleh bangun dari katil.. dan boleh berjalan ke toilet.. pagi tadi Moon dah mandikan dia sebab dia tak mau mandi main lap-lap jer.. sebab tak selesa kalau just lap-lap.. dia nak shower gak best..


Luka kat perut dia dah bercantum walaupun ada 3 spot cam tak tangkup lagi.. tapi Moon bersyukur sebab proses dia sangat pantas plus he's very strong and fight the pain..



quote ayat Moon untuk suami tercinta:-


Love u Tan... everytime daddy tido, mummy rasa lega dapat jaga daddy.... daddy plak tak stop stop say "Sorry mummy, daddy sakit" and "Sian mummy"....


Mummy tak kisah tak tido lena... sakit-sakit badan... apa lah sangat kalau nak di bandingkan dengan sakit daddy... infact i love u more dear.... - Isteri mu, Moon



To Friends:


many2 thanks to kengkawan yang datang melawat penuh la wad kowang serang.. hahahahha.. i really appreciate it.. Atleast pantas la masa berlalu.. ekekekeke muahs - Moon



To Filla:


Thanks cayang.. aku baru nak pinjam broadband member.. time Sutan tido aku bowink, benang kait pun dah habis.. hahahahah...




ok itu saja laporan dari wakil moon... nanti senang Fillanie datang melawat korang yer!!! Take care Sutan and Moon!!!!



11 comments:

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAAAAA syahdu nye ayat moon to en sutan ..

Syukur alhamdullah en sutan dh ok .. moge2 cepat2 sembuh & leh balik umh

chamizah said...

ahtoi... their love makes me nanes2 maa.. how deep is moon love to her pak sutan.. uwaaa.. chenta suci soarang isteri..huhuu... Alhamdulillah pak sutan dh recover dgn pantas skali.. get well soon pak sutan & go moon go..

mannira said...

moon..setiap org yg operation..sy mmg syorkan cr safron...agak mahalla sikit...caranya ambil selai dua..rendam dgn air panas..dah agak2 suam..selawat dan minum...sy rs keajaibannya..sebab tu sy mmg syorkan minum air tu safron tu...kalau nak tau rane rupanya..google la.. kat mana ada jual..kalu kat trg ada jual kat kedai mamak yg jual rempah ratus...tepi pasor pyg tu..kl ni my friend ckp kat chow kit ada...org guna untuk buat ns beriani..

Aiza Azril said...

Alhamdulillah....moon, sutan..insya-Allah nnt kami akan pi melawat ya...get well soon ok!

manisz said...

Moon, semoga diberikan ketabahan dan kesabaran dalam menempuh situasi ini..

diharap semoga Sutan cepat sembuh dann kembali sihat seperti sedia kala..

Daring Women said...

ala tak tahu pulak Sutan sakit...sakit apa Moon....aku doakan pak sutan sihat semula seperti biasa...amin...

Mama HH said...

tetiap ari baca... xsempat nk komen... Moon jaga diri gak bebaik.. kesihatan pon kena jaga gak.. disamping menjaga suami tercinta...

genny da bomb said...

lega baca sutan is recovering..hope cpt dpt kuar wad n balik dok umah..

Woww 7kali uk uk???wahhh itu sudah bagus!pd masa sama sutan boleh slim la cmni sbb asik uk uk hihi..get well soon sutan and take care moon..love u both!

Miss Moon said...

Manira,moon tau safron aka konkuma gew sb masa moon bersalin pun mama kasik minum

Miss Moon said...

fazilzura , thanks dear biasa la bila tgk hubby sakit terasa kiter pun sakit jugaks

chamizah, auw u bikin ai malu tau

kc , thanks dear . Pak sutan dah selamat ada kat umah ...dah discharge 31hb

Anonymous said...

:: kak.. hope kak dpt app saye kat fb. saye nak sgt ckp dgn akak sbb one of my family dlm keadaan yg sama mcm kak norma.. plss kak..fb saye ZIRA HAIZI