Tuesday, April 26, 2011

Sutan selamat dibedah...

-Sutan's latest pic-


26 April 2011




First of all, ini bukan Moon yang update, but i'm helping her to update her blog sebab kat hospital takde internet... buat saudara mara Moon dan Sutan, kawan-kawan... Sutan dah pun selamat dibedah.. tempoh pembedahan ialah dari pukul 9.30am dan keluar dari operation room tu pukul 8.30pm... lepas Sutan dibedah.. dia direhatkan sementara sebelum ditolak keluar dari bilik operation..




Operation smooth, dan maybe 2 - 3 hari keadaan Sutan akan lemah sikit dan kene bergantung pada ubat tahan sakit... day 4 InsyaAllah Doktor akan check connection baru yang diorang buat tu.. Pak Sutan kena berpuasa dalam 4, 5 hari selepas operation ni just to make sure sambungan usus yang Doktor buat tu heal sepenuhnya..


Maybe Sutan akan berada di hospital selama 2 minggu.. itu jer kot nak sampaikan.. nanti kalau ada progress i will update...


Sebagai kawan rapat kepada Moon dan Sutan, aku tau Moon kuat, Moon tabah orang nya.. kewl jer selalu.. tapi Moon kuat nangis... aku tau Moon, ko luaran jer mcm tu.. dalam hati begolak menghadapi dugaan ni.. sebagai kawan takde apa yang dapat aku bantu, cuma aku tak pernah lupa doakan segalanya dipermudahkan untuk Moon dan keluarga... *hugs*


Kepada keluarga dan kawan-kawan Sutan dan Moon, kita sama-sama doakan Sutan kembali sihat seperti sediakala, Moon tabah menghadapi dugaan, Moon kuat untuk menguruskan hal anak-anak dan semoga Allah S.W.T melindungi mereka sekeluarga.. Amin.



updated by Filla

22 comments:

rose said...

semoga semuanya selamat, kak moon mesti kuat dan tabah ye utk semua dugaan ni...rose mendoakan yg terbaik utk akak.. :)

AuraMarissa said...

semoga baik2 dan selamat semuanyer..

eLYies said...

semoga mahmood cepat sembuh...dan harap miera kuat menempuh dugaan yang datang....amin.

onniesham said...

moon, bertabah lah. aku doakan semoga ur hubby cepat sembuh. insyaallah.

Ali Imran Sarmin said...

semoga pak sutan akan cepat sembuh.. ramai2 kite doakan yg terbaik buat beliau..

fazilzura said...

Moon , kuat kan semangat key ..tabahkan hati ... doa banyak2.. masa ni la , kasih syg somi isteri tu akan 'mengubati' sakit yg di tanggung..

smoga pak sutan cepat2 sembuh, nnt leh smbung snap2 lg

DRaqil said...

moon, tabah ek. sutan kat wad mane/ hosp serdang kan? kalau betul boleh fiza dtg lawat moon

Ummiamsyar said...

salam kak moon, simpati dgn berita ni. semoga kita sama2 terus berdoa agar abg sutan kembali sehat sprt dlu..smpaikan salam buat abg sutan bila sedar nanti.. insyaALlah abg sutan & kak moon kuat semgt.

Azie said...

sedeh gile tgk gambo sutan hu hu...tak penah tgk sutan sakit mcm ni..selalunye nampak dia happy kelakar.....tp apa pun....hope sutan cepat sembuh dn bole jalani hidup sprt biasa....dan continue kelas as usual..be strong sutan!! I'll pray for you..and to moon....i love u dear....take care & be strong.

Aiza Azril said...

betul tu..tak penah tgk sutan mcm ni...sampai meleleh air mata dibuatnya, moon i know you are one strong lady....hang in there k dear...insya-Allah kami semua akan doakan Sutan akan cepat sembuh seperti sediakala....insya-Allah.....

Orked said...

semoga cepat sembuh... tak tau nak cakap apa... hang on there...

Anonymous said...

Assalamu'alaikum w.b.t
Myra,
Alhamdulillah ur hubby telah selamat dibedah. Semoga cepat sembuh. Takziah dari saya sekeluarga.....yy..

Maya Bakers said...

Moon,

Kuatkan semangat yer... Mas doakan Sutan cepat sembuh dan 100% cure from his tumor...

ila de cute said...

sedihnya...huhuhu take care moon n sutan. moga moon and sutan tabah and sutan cepat sihat. hugss

happy2gether said...

Moon, kami semua doakan Pak Sutan cpt sembuh...Mai yakin Moon boleh hadapi dugaan ini, you're such a strong lady...however I know deep inside you have your fear & worries...but you must remember that we're always there for you....Moon & Sutan tak jemu2 beri semangat pada Talib & Norma...Mai yakin apa yg terjadi semuanya ada hikmahnyer, DIA yg lebih mengetahui... Moon sorry masih blm smpt nak melawat Sutan...take care of him & yourself too...Hugs...

shuzana said...

moon..b strong k..demi anak2..dan harap semoga pak sutan cepat sembuh...

Aidura Sofiee said...

@myra, be strong and stay strong will you. {{{hugs}}}

fadel said...

Salam Moon, semoga Moon & family tabah hadapi dugaan..fadel & family doakan Sutan cepat sembuh..

Hasnor said...

be strong moon... semoga pak sutan cepat sembuh

yantz-yeem said...

smuga sutan cpt sembuh...moon jgn rso k...sutan very strong!!pasnie dia akn sihat

Miss Moon said...

thanks YY

Miss Moon said...

thanks semer ....sokongan kowang buat ai makin kuat ....caiyookkkkkkkkk