Wednesday, April 13, 2011

terbayang2 nasik dagang




Di cilok dr my brother nye FB ...ha ha sempat gaks dia snap gamba nasik ngan pasangan nyer kuah bersama ikan tongkol yg ai masak last week...eh last week ke . Mak pun lupa akakka .....terbayang bayang makan nasik dagang ...letak kuah banyak2 ...pastuh picit2 cili tew ....hasilnya ....bibir anita sarawak ai tell uuuuu..

Umi Aminah di Uitm sila terliur skrgggggggggg

sapa terliur sila angkat tangan

sapa nak recipe sila comment ahahahhaha

thanks kepada pembekal rempah yg berjaya that is my sister akakka...Moon pakai rempah Dayang Suri freshly dr Terengganu ....

Ibarat kalau ada org dr penang nak dtg kiter harus la pesan Rempah ketam cap Tarbus , Ikan kering Talang kalau boley nak sebesar Cik Yaya ...pastuh harus la pesan Kopi kawwwwwwwww

Kalau org Terengganu laks datang harus la pesan :
nissan ....bukan batu nisan u olssssssssss but gula merah aka nissanggg org ganung kater ...nak tgk cam na nisan di buat sila la ke sini nih mmg kena ada dalam simpanan akakkak

Rempah nasi dagang mokcik lepak / Rempah Dayang Suri

Cili Boh / Lada Giling

Kepok Keping berpaket2

Asam Glogur / Asam Keping

nanti Moon letak gambo ...kadang agent ai aka my sister akan pos kan stok2 hahahhahah best nye

7 comments:

♥ QaseH ♥ said...

wau sedap,,,biler akk nk bnjer kiter mkn,,,nak akk wat taw:)

fiezachommel said...

hehhhe...sama la barang kriman tu...yeah th's Terengganu's trade mark!

fazilzura said...

YE BETUI TUU... kite sokonggggggggggggg..

last week je 2 kali mama ku masak nasi dagang , tu mood 'kenduri' dia smp ler tu ...
pehtu makcik plak baru balik kl dari ganu, mmg mcm2 ler bwk .. dgn kepok kering, basah..kaftan , sutera (yg selamat ku rembat selai)..

J.M.R said...

k.mood reti wat nasi dagang ke???

fazrin2211 said...

nasi dagang...huhu teringat nasi kerabu gak...

Lenny said...

moon.. i really miss your nasik dagang.. takder org bleh celen.. sedap giler okeeehh.. nanti bikin sila roger i datang salak tinggi ..

(isk.. saya tidak pregnant tapi teringin sajerrr..:P)

Miss Moon said...

thanks len ...ai suka sangat kalau time ai masak kenkawan dtg mkn banyak2 ....rasa cam puas hati sangat ...hilang penat masak .....

nanti ai masakkan utk u kayyyyyyyyyyyyy....