Friday, January 11, 2013

Cek Mek Yaya

Anak dara ai skrg nih mmg tetiba jadi sangat talkative ....tetiba je character dia dah lain dah . Dulu cam diam je n malu malu ...skrg once kowang dag sembang ngan dia mmg habis la pok pek pok pek la ...kadang abang dia pun slalu sound dia sebab ckp banyak sangat tgh abg duk tgk TV


walhal skolah tadika je kan tapi nak gaks pakai kasut skolah . Ada anak pompuan best la sket sebab rajin nak wat kije sendiri ....adalah mummy dia geng nak jemur kain ...geng angkat kain n geng lipat kain baju semer ....so semer dia nak sendiri . Tapi kalau time mummy kat dapo sila la jangan kaco ya ...hahhahah sebab mummy sangat giler kuasa n kawasan dapo adalah kawasan mummy sahaja ...ha ha ha ha gelak evil sket ...

Masa mummy n Yaya duk jemor2 baju ...jemur kasut skolah ...abg Isk still duk terbongkang depan TV . Last2 si adik yang volunteer nak kapo kan kasut abg skalik .....tak payah ya Yaya biar abang sendiri yg buat

 Yang tak tahan nya tew sambil duk kapo kapo kasut siap nyanyi ......kadang bunyi cam lagu anak kampung ...jap bunyi cam lagu najwa latiff kosong ...pastuh jap jap ada selawat pastuh jap jap ada twinkle2 little star plaks hahahhaha .

Tapi mak mak mmg cam tew kan kadang tak tgk tv pun tak pa duk tgk gelagat anak n perati anak wat apa pun tew pun dah cukup memuas kan hati hahahahha .

   
 Cuba tala je kamera kat dia ..kemain laju je tersengeh cam tew ....pastuh tak larat nak klik kamera sebab kemain banyak pose lagi dia kasik ekekekek . Pastuh jap jap nak amik gamba abg dia plak . Tak koser la si abg tew nak layan dah bab bab amik gamba nih . Mummy plak naik seram sejuk nak kasik Yaya pegang kamera mummy

Pastuh siap amek ultraman abg lagi ....

Me : Yaya tew Ultraman apa tew 

Yaya : Nih Ultraman Tiga la mummy ...... ( pastuh jerit kat abg ....abg betol ke nih .......)

 Me : Ooo yang Yaya suka tew Ultraman apa 

Yaya : Yaya paling suka n slalu tgk Ultramen MEK BIUS ( Mebius )

Walaweiiii tetiba ultramen tew jd ultraman kelate deh .....mek biuh gitew ...

 Abg yg skrg nih dah tak layan dah katun2 sangat ...layan pun discovery channel . Nih gara gara jangkit mummy yg suka channel yg How It's Made ...kadang tunjuk cara buat zip la buat ice cream la buat jus la buat sos la hahahahha hebat betol la bila ada bantuan mesin2 nih kan .

Dah klik klik gamba abg dia sekali nak klik 2 lagi ...mmg la mummy tak kasik .....terus sentap hokey masuk bawah meja n buat concert . Hilang terus keayuan kamu tadik Yaya wooooo ..tak pa nangis la kuat2 lagi mummy snap banyak2 gamba kamu ....ha nangisssssssssssssss ............

Semalam pegi tesco japs then tiba2 dia ckp

Yaya : Mummy ada budak tew kan dia kata dia cintakan Yaya 

Me : Ishhh sapa plak tew kawan tadika ke kawan nersery

Yaya : Kawan tadika Yaya ...dia kata dia cinta Yaya pastuh nak cium Yaya ( sambil besar kan mata )

Me : Amboiiiiiii kecik2 dah gatal ...apa nama dia . Meh besok mummy gie ckp kat dia .....apa nih kecik2 dah sibuk2 nak cium org apa kes .....hish tak tahu malu tol la ...asal Yaya tak ckp kat cikgu . Mana ley wat cam tew tak baik tauuuuuuuuuu ( hamek mak plak emo emo ...mau tak nya kannnnnnnnnnn )

Isk kenal tak budak tew . Nanti pesan kat dia sket jangan kaco adik Isk ...

Yaya : Tapi Yaya lupa la yg mana satu mummy 

Me : Dah ...tak yah nak backup ....tak ley wat cam tew tau tak baik ....dosa tau .  Tak pa mummy bukan nak marah dia tapi nak nasihat dia . Boys mana boley suka suka pegi cium girls tak baik . Kalau dia tak cium Yaya kang dia pegi cium kawan Yaya cam na pastuh dia plak tak tahu yg dia buat salah kan .

Yaya kalau ada kawan usik ke apa cepat2 bg tau cikgu bgtau mummy cepat2 tau ....

Pastuh tetiba abg plak dtg kat Yaya

Tak pa Yaya jgn takut ...abg ada 

ewahhhhhhhhhhhhh tetiba abg Isk terus nampak macho di sitew .............auww macho keeeeeeeeee meh sini mummy shium cket 

mode urutdadalajulaju /







2 comments:

mrs kayrul said...

gambar abang isk nampak matang la...macho la sekarang

NaOMi said...

Cik YaYa bila nanes lagi cun..Tp siyes Moon,YaYa mmg cantik...ptt kwn dia tu kata nk kiss dia...aku yg dok baca nie pun rasa nk cubit2 pipi dia...