Wednesday, January 09, 2013

Sapa lagi manja

Sapa lagi manja agak nya ...lelaki ke pompuan . Misti ramai yg kata pompuan kan . Acctually lelaki pun ley jadi manja kededek hokey .

So meh klik poll n nanti end of this week kita tgk result nya kay .....

Sapa lagi suka bermanja2 ..lelaki ke pompuan
  
pollcode.com free polls 
Kalau sapa yg tgh kapel2 tew ley la nak kata ...pompuan lagi manja la ...sket sket nak majuk sket2 nak kena pujuk ...sket sket angin tak der ribut tak der tetiba naik hangen tak tentu pasal ....pastuh mmg nak asek kena pujuk je 

Hahahhahah mmg la pompuan kan penuh ngan sifat2 yang nak di kasihi nak di sayangi n di layan penuh ngan kasih sayang ....yg kadang kadang di sulami ngan pujian n pujuk2 rayu jugaks hahhahahah ...

But many case jugaks yg di mana lelaki adalah sangat manja jugaks . Bukan la manja dr segi perwatakkan atau percakapan tp perbuatan tew sebenarnya = manja . But manja tew pun cute hokey ...hahhahaha . Tapi manja ngan bini je tak pa la 

Kowang ingat lelaki lelaki macho di luar sana tew ....tak manja ke ngan bini dia org . Abg Aaron tew pun yg sasa tew pun misti la manja manja ngan bini dia kan ....auwwwwwwwwww

Ai pernah kenal lelaki yg suka majuk .......not my boypren la but kawan pada kawan ke ...boypren member ke . Sket2 majuk pastuh nak kena pujuk je manjang . Eiii please la kan tew dah masuk cam geram pun ada . Apa kes plak nko lelaki lagi suka majuk dr awek nko kan .....hahahahahha  alamaks ..pak sutan masa dulu pun suka gaks majuk2 sket2 pastuh dia tensen sebab ai nih tak pandai pujuk hahhahahah . Last2 dia give up nak majuk2 nih ....hahhahahhaha sebab tew la dah kawen nih dah tak der istilah majuk2 . U majuk u pujuk diri u sendiri ya . So kalau niat nak majuk tew baik lupa kan je la ...baik apa tak puas hati ckp je direct . Kalau nak sentap ke nak bernanah telinga pun time tew je ...pastuh cepat2 la setelkan 

Ada time lelaki pun ley jadi manja  . Yer la dah kawen lagi la manja kan ....alahhhh sapa lelaki baca tew jgn nak tak nak ngaku . Kowang balik umah manja kan ngan bini kan kan kan .... Apa nak malu nya . Bagus la mcm tew ........good whattt

Yang ...abg rasa nak makan nasik ayam la ....ley tak sok ayang buat kan ( auwwwwwww ada ke lelaki ckp cam nih )

ok la sample ayat yg macho sket 

Bila last awak buat nasik ayam ek ....eh dah lama kan 

asal ....awak nak makan ke 

ermmm kalau ada org sudi buat kan ....sedap nya


hahhahahah tew adalah sample manja jugaks kan sebab biasa kita je manja manja mintak ngan mak kita kan ...nak makan apa semer kan ....kadang balik kampun tew macam2 la mak kita jamu makan . Yer la anak dah besar nak timang2 pun tak ley nak cium2 pun muka kita dah tua ...kan . ...so nih pun manja jugaks kan 

kadang duk tgk TV dpt duk rapat2 ngan kita pastuh baik plak letak kepala atas peha kita . Tarik plak tangan suh gosok2 kepala main tarik2 rambut . Walaweiiii kucing belon baik punya . ...lagi lama gosok tetiba bunyi dengkor sudah ...habis tew sapa plak nak dodoi kan sang isteri akakkaka

Asik mak je belai anak ....gosok2 kepala anak ...sekali sekala apaknya nak jugaks .........terus bini rasa sentap sebab rupanya sang suami duk perati je kita manja kan anak anak tapi tak manja kan dia 

Kadang tak sihat tew nak la jugaks bini pegi tanya ....abg asal nih u demam ke ......terus je nampak comel je hubby duk kelip2 mata nak suh bini jaga hahahhaha . Ala ....org pompuan pun sama kan . Tapi ai rasa lelaki bila manja nih nampak makin sweet je ...

Baju pun semer bini kena urus kan ....kalau boley semer nak ada dpn mata ....baju suar even spender pun semer kena depan mata ya . Kadang benda depan mata pun ley tak nampak vley ........

Kalau sepah kan barang pun tak pa sebab nanti bini akan kemas kan ..........bila tanya asal sepahkan cam nih almari nih ........terus comel2 je kan ckp ...ala saya tak jumpa la baju tew . Sekali kita pegi ....elok je ada .......so very cam manja manja kan ...apa apa semer nak bini buat kan jugaks kannnnnnnnnnnn

Tapi kena la pandai beza kan jugaks mana time dia betul nak manja manja atau mana time yg mmg dia tak amik kesah pun sebenarnya hahahahhahah 

So kesimpulan nya kalau dah kawen ...bermanja manja la ngan pasangan . Tak mengapa ...sebab ia nya sangat bagus . Kadang kiter sibuk kan nak mengemas nak jaga anak kadang terlepas pandang plak sang suami tew . 

Walau semacho mana pun hubby anda . Tetiap hari gie gym ke ...muka garang cam inspektor sahab pun ...cer terai manja manja ngan dia . Boley ke dia tak suka ........tipu la kan kalau tak suka ....tp kena la bijak cari masa yg sesuai . Dpn anak anak pun tak pa tunjukkan kasih sayang korang . Jgn la plak nak kissing2 scene bagai plak...very tak sesuai la plak . ...sebab kadang kadang lelaki pun suka dpt perhatian jugaks . So para isteri sekalian sila la rancang strategi anda hahahhahah . 

Kalau ada org kata ...hishhh hubby ai geli la kalau ai manja2 sangat ngan dia . Ala bukan nyer nak suh wat dene' pe' ha terus kuar ayat terengganu ....jgn la manja cam tergediks gediks ...tergediks gediks ....cakap pun sengau2 .....abannngggggggg ( sila sebut ngan sengau kay ) ....tapi manja elok2 la ....tanya khabar ...jaga dia betul2 la kan ....tanya cam na hari dia hari nih ....sebab kat anak kita rajin tanya . Buat apa hari nih makan apa ....nak makan apa .. cer tanya benda tew sekali sekala ( jgn tiap hari kang fedup plak dia ) ...insyaallah 

Manja  kan suami anda setiap hari .....vitagen hahahhahah tetibaaaaaaa      


Kalau manja pompuan laks .........tak yah citer la sebab panjang sangat nak list kan hahahhah

Tetiba ada plak tanya ...kak moon pak sutan tew manja tak ...hahahhahah misti la manja sebab akak suka manja kan dia hahhaha tetiba jawapan ntah hapa hapa ....hahhahahah . Dia tew soft spoken org nya ...n manja pun ya tapi ngan mak dia ngan bini dia pun ngan anak anak lagi la kan .   :) kadang dia pun sound je akak nih ...eh awak kalau ckp ngan lelaki lain jgn la cakap cam tew sebab bunyi cam manja sangat la plak ...walhal mmg bini dia ngan pompuan pun ckp cam tew . Tak pa sebab dah kena sound maka tune ckp ngan lelaki tew kena la kawal sket n tune manja tahap ke 3 hanya la utk dia ...untuk dia heyyyyyyy untuk dia heyyyyy . 

p/s :  walaupun akak ini agam org nya tapi sora akak nih sangat la bunyi chipmunk ....hu hu  


  

2 comments:

Mia Kassim said...

Hubby aku yang manja lebih....camna tu...hehe

alin said...

dene' pe' ??? haha..lama xdgr prkataan tu... :D