Tuesday, January 01, 2013

Rancangan Korea

Yer saya ngaku walaupun saya dah tua dah ada anak dah pun ....but yet ai ngaku ai minat K pop ( baik ngaku kan dr org yg minat tapi pura pura tak suka hahahahha ) but bukan la tahap minat fanatik gila ...ibarat ada musim kita minat citer spanyol ...La usupadora ...bak terjebak tgk filem filem hindustan bollywood ...zaman kuch kuch hota hai ...then now org start minat k pop la plak

Jgn la plak ada yg anti fan nak kutuk2 akak nih plak . Kadang ai pun tak cam nak paham jugaks asal org nyampah kat artis korea nih . Siap ada baca kat paper siap ada anti fan nih siap baling2 botol air lagi masa artis k pop buat persembahan . Alahai adik adik jangan la ikut kan perasaan . Nanti kang Malaysia nih di pandang lain plak kan ..dia org dtg sebab malaysia nih aman . So banyangkan dia org dtg ia membuktikan malaysia nih tmpat yg bagus mana tahu pelabor dr sana pun dpt kenal malaysia ....wah terus ckp masuk bab ekonomi bagai

Dulu Korea org tak kenal sangat n tak ckp sangat but then ....booom kuar artis artis K pop nih terus je 1 dunia duk tgk korea ...terus negara dia dpt banyak pelabur n terus jadi tumpuan utama pelancong ...wahhhh . So kita kena tgk + side nye jugaks . Tapi kalau nak nyampah pun tak pa la kan tapi  nyampah dlm hati je la hahhahahaha . Mana yg baik kita amik mana yg pengaruh tak elok kita tulak je jauh jauh ...kannnnnnnnn


Cam Moon minat bukan la semer just few yg mana ai suka je la kan n of koz la SNSD tew masuk la kan sebab kecomelan dia org dlm lagu gee gee tew hahhaha

But paling ai suka adalah rancangan dia org ...kowang pun sama kannnnnnnnn

Running Man 

hahhahah asal suka running man nih ...best sangat keeeeee .

besttttttttt sebab nih cam game show ...n tak der script pun semer spontan . Dia org setiap episod akan jemput sorang artis . Tak kesah la penyanyi ke pelakon ke tapi biasanya artis yg di jemput adalah someone yg tgh glamer time tew ...so dia org adalah mission ....cam contohnya pegi ke pekan tew cari makanan yg paling sedap kat sitew ...contoh nya la kan ...then akhir rancangan akan ada hunting game la ....main kejar2 hahahha so sapa tanda nama kat belakang kena tarik ...mati la n tak ley main la ...cam tew .

part yg lawak lawak la yg buat kiter tergelak2 tew hahhahah .......kadang pak sutan dia tgk episode yg best misti dia suruh ai tgk jugaks pastuh laki bini duk tergelak2 tgk ....hahahhahah .

We Got Married

Yang nih plak rancangan di mana dia akan temukan 2 artist n kenkonon dia org nih kawen . So dalam tempoh skian skian kowang kena jadi husband n wife . So masa nih la sonok tgk cam na si lelaki nak pikat hati pompuan ...n cam na lagi lama lagi dia org rapat ekekekke

Ley tgk kat SINI




Gag Concert 

Ni plak rancangan lawak jenaka ....so dia org nya comedian akan buat persembahan depan penonton ....n lawak dia org pun best n bersahaja ....mmg duk gelak je la kalau tgk nih


Strong Heart 

Strong Heart ni plak rancangan ala talk show . Nanti dia org akan jemput artist2 n sembang2 . So dalam rancangan nih semer artist akan tulis kan kisah dia org kat papan hitam kecik . Then dia org akan ceritakan pengalaman dia org utk di share kan dengan org ramai ...cam apa cabaran dia org hadapi n kesukaran yg dia org hadapi ....Tapi dalam masa yg sama dia org sembang2 tew akan ada lawak jenaka jugaks .


Star King 

Star king pun rancangan talk show jugaks tapi nanti dia norg akan jemput sapa sapa yg ada bakat n tunjukkan kat sitew .

Invicible Youth 

Ai paling suka season 1 punyer sebab dia org akan duk di kampung Yuchiri pastuh semer artis2 ni akan jalani kehidupan kampung ,. Cam na bela lembu , tangkap ayam n bercucuk tanam semer . Pastuh buat makanan traditional ...buat kimchi buat bean paste , buat tauhu n etc .

Tapi skrg season 2 cam kureng sket 

LInk link utk tgk drama n rancangan

Drama - > Good Drama
Talk show etc - > K Show Online


5 comments:

Syafiqah said...

Kak Moon, Fiqah pun suka layan rancangan variety korean ni. Especially Running Man. Mmg tak penah lepas. Siap tgk ulang2. Yg best tu, tengok ulang2 pun masih bole gelak lagi. Diaorg ni semua mmg lawak betul.

Star King pun best gak. Dulu ada satu lagi rancangan TV Animal Farm. Semua crite pasal binatang. Tapi sekarang takde dah. Cari online yg ada Subs pun takde. Hehe..

lala yusof said...

memang best tgk talk show korea...msalahnya bl dh tgk 1x mesti taknak miss yg lain, so camne?;-)

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

kak moon....semua nie saya follow ..tak miss lansung..hokeyyy....muahhahha skrg ader pvr lagik senang...boleh ulang tayang n gelak tgk gelagat dlm running man, star king n strong heart...semua series kat channel 393 saya follow....muahahha

hafiza ayshah said...

tgk running man leh jd giler.. Asik ketawa je!!

Ayu said...

Moon, i kadang2 jer follow, memang kelakau betol.. Hilang stress tengok rancangan2 korea ni.. haha