Thursday, January 31, 2013

301

Dear readers n friends

Terima kasih atas ucapan bday dr kowang semer  . Yup semalam saya dah tua setahun lagi  . Kemain banyak msg , pm n ucapan masuk ...terharu akak membaca nya ( terus bahasakan diri akak akakkaka ) terus rasa cam sambut bday 23 thn walhal hakikat sudah 33 thn hahhahahah . Mmg layak di panggil makcik dah ekekek

thanks u ols . Sorry kalau tak dapat reply msg kowang 1 1 ....tapi trust me ai baca semer ucapan kowang yg buat ai sengeh sepanjang hari ...

tapi smalam saya kena prank ngan pak sutan kaw kaw punya siap menangis bagai nak rak ( terasa poyo gilers ) sebab seharian dia buat derk je . Tgh malam masuk 30hb je dia wish ...tew je . Sepanjang hari dia buat donno je siap ajak org pegi bengkel lagi baiki kerusi kereta n stereng yg rusak . Pastuh pas berpanas kat bengkel time lunch hour ingat dia nak la belanja mkn best sket sekalik pegi tapau nasik ayam je kat terminal cyber tew ....hebat kan . Terus bini sambil makan nasik ayam kat pantry office sambil makan hati .....sikit agi nak termakan limpa n hempedu ......huk huk sedey .

Ingat ak la dia buat something ke apa ke ala ala romantik yg bagi kita cair ke hapa . Balik kije tgu gaks kot dia nak bawak gie mana mana

siap bini ni muka tak malu siap tanya ...awak nak bg apa kat saya .

Ntah la ...daddy pun tak tahu dah nak kasik mummy apa . Sebab mummy tak pernah mintak apa apa pun . Nak kata handbag awak tak minat sangat beg . ...wallet jam semer elok lagi . Kalau awak ada bunyi kata nak apa apa ley gaks saya beli kan . Nak gie jalan jalan semalam kita baru balik dr gold coast . Nak ajak makan makan semer tempat kita dah pegi ....awak nak gie mana

terus senyum kelatttttt je si bini ....makan dalammmmmmm ...he he he tak pa la ..... ( dalam hati ..........cam mmg la saya dah ada semer tapi bagi je la ....kalau awak bagi coklat sekotak pun saya suka n akan makan seolah coklat tew la coklat yg paling sedap dalam donia nih .....pffftttttttt )

Lepas amik budak budak rasa cam sedey sangat tetiba emo ntah hapa apa ...mmg la kan dasar dah tua cenggini mmg la cepat je sentapppppppppp muahahhahah

Jom la kita gie beli kek utk mummy ....tp pegi tesco dulu . Tew pun sebab dia nampak bini dah monyok ...so me n kids duk dlm keter je .

Isk misti daddy gie beli iron utk mummy tew sebab iron kat umah dah nak rusak n mummy asek mintak nak iron baru ( tp dlm hati hish takkan la kannnnnnnnnnnnnnnnnn )

sekalik nampak dia lenggang2 kangkung bawak iron . Nangis dalam hatiiiiiiiiii meraung2 hokey .  Dah la steam iron ...tak balut plak tew ...........nanges lagiiiiiiii

on d way back nangis terusssssssssssss ..............giler la nanges dah bertahun saya tak nangis kat dia . Pedulik la anak anak dlm kereta ke hapa ..........sebab saya sedey giler

then dia singgah beli kek ...bawak anak anak n bg masa kat mummy nak tenang kan diri ( yer ntah napa saya emo giler n ini bukan saya utk emo cam tew skalik ) tp dalam kereta  ai bukak kotak iron tew pastuh jd sedey . bukan sebab dia tak ingat tapi sebab dia usaha gaks utk bg saya happy walaupun far dr expectation . Terus rasa bersalah sebab berkelakuan cam bebudak . Gilers ke hapa ...ingat umor 20 thn ...dah tua dah , anak dah 2 apa kes nak nangis2 cam nih . Hishhhhhhh apa la wat peel cam nih ...........terus poyo lagi nanges sorang2 ntah apa apa sebab menyesal plak ........hish mmg emo tetiba apa kes pun tak tahu

Sekalik dia masuk terus mintak maaf bagai . Gilers la rasa bersalah sangat2 cam berdosa sangat wat suami cam tew .............gelaks je pak sutan

asal mummy nangis plak . Mummy bukan jenis org cam tew ...apa kena ngan awak hari nih ?

Mak potong la kek ngan mata bengkak ntah hapa hapa ...tak mo amik gamba . Pas makan kemas2 terus naik test iron hahhahahhahh dasar suri rumah kan nak jugaks mengosok baju . Tapi best sebab iron tew berkepok2 kuar wap steam nya ...terus rasa kagums di sitew sebab steam iron lama dah tersumbat n asek melekat je

Nak tido dah skalik pak sutan dtg pujuks ......n siap ada sessi meeting lagi bla bla bla ntah hapa hapa bini merepek + bebel + luahan hati ........skalik dia pas kan kotak hadiah

so nangis n sentap tak tentu pasal hari tew adalah sia sia ............

bukak adiah pun ley nangis ( sebab rasa sangat bodow )

mana la boley daddy lupa bday mummy ...daddy dah beli lama dah siap sorok kat bilik bawah ......happy bday .

yerrrrrrrrrrr saya dah terkena ngan pak sutan .............

* saya ada banyak sangat pending entry ...entry pg bday Fenriz kat KFC then entry pasal ke Gold Coast Morib .......saba ya gamba baru masuk pc akakkaka mlm kang saya draft sesiap utk publish besok . yer la semalam kan saya hemo hemo ...pastuh mlm plak sambung lagi memujuk hati sendirik ekekkekek terus tak jadi nak draft entry


10 comments:

Elly said...

Hollo3 comel nyer merajuk. Moon aku bab2 birthday ni mmg sensitive berani tak celebrate utk bini tercinta ni....jgn nak ngada2 buat lupa harus aku merajuk 3 hari 2 malam....haha mcm packege penginapan jer.

Kuazue Mohd said...

gelak senyum sensorang baca..giler kentang majuk...hihihi...tapi somel la moon ni majuk..kikiki .happy bufday dear !!!

~TamanRaudhah~ said...

dekat2 bulan bintang kot kak moon?
heheheheh...
btw, sy pun terasa jugak kot kalo jd mcm moon...
bila bc pun ter emo jugaksss...heheheheh...
selamat ulang tahun ye...
semoga murah rezeki, bahagia hingga akhir hayat...

Nadiah said...

happy belated birthday kak moon... May Allah bless you and family... ameen

Hazrina Nasir said...

salam kak moon. saya silent reader akak. hihi geli hati baca entry ni. nway happy birthday. moga berbahagia selalu :)

NaOMi said...

Hepi Belated b'day Moon..namo sedey2..mood hepi kay...semoga Allah merahmati kehidupan u sekeluarga..

ila de cute said...

hehehe comelnya moon merajuk....

Ija Rased said...

happy besday pn moon,moga sentiasa diberi kesihatan dan rezeki.

Ija Rased said...

happy belated besday moon.moga sentiasa dipayungi rahmat ilahi

mrs kayrul said...

happy belated birthday kak moon..ala hai penatkan nangis tapi mesti hati2 berbunga2 sepanjang malam, dapat gak hadiah dari pak sutan...hehehhe