Tuesday, January 08, 2013

dinding crack

Ari tew ada post gamba kije2 baik pulih dinding kan ....Dinding tew start crack dr last year ...asal cam hairline je ...tapi lagi lama lagi banyak plak kan siap cam plaster nak tercabut . Pandai plak kan bila habis warranty la nko wat hal kan ....


So ai wat surat bagai n send ke developers sebab umah org lain tak der la masalah kan . So surat ai tulis sangat la meyakinkan hahhahahah . Tak pa la kan janji dia org dtg tgk .....sebab umah ai mmg tak wat apa apa renovation pun ...so mustahil la nak crack2 bagai lagi pun mmg la kita wisau kan ...umah bukan harga singgit 2 hinggit .  Risau plak lagi lama kang lagi teruk ke

So nasib la pemaju dtg ...sampai 3 kali ...memula dtg tgk .....siap pecah kan plaster yg coat batu bata utk tgk ...rupanya ia crack level plaster je ...then dtg lagi plak ngan arkitek bagai siap bawak blue print ....siap cek beam umah bagai .....then dtg plak para para engineer ....so lega la sket hati tew kan . Atleast dpt la attention dia org .

So lega la kan .....sebab atleast ada la dia org dtg tgk ....n kaji sama ada pergerakan tanah ke hapa ....wisau gaks kan ....tp so far cam tak der apa masalah ngan struktur cuma bancuhan simen tew la kan .

Bak kata pak sutan ....sebab crack tew dia takut la nak letak bath tub kat atas .........saja je tau .......banyak la awak punya bath tub . Size kita berdua nih ....bath tub mana muat . Kena wat jakuzi baru ok hahhahah .


Ha rasakan la umah berdebu cam hapa ...cemer yg nampak line cam crack semerd ia org hack balik .....bilik bawah la cam banyak crack ...kat bilik madi bawah ...then kat tmpat makan pun ada .....so semer dia tampal balik .

So masa engineer dtg semer dia dia org ketuk balik semer simen2 sebab nak tgk bata kat dalam tew ....so maybe time umah ai di bina mebi yg pekerja tew pekerja baru ke ...malas.com sket ke n simen nya tak banyak so sebab tew la crack . Tapi janji beam ok ...lega la kan ....n dia org sanggup datang baiki ....kira ok la kan ..nak marah lebey2 pun tak guna ....janji baiki je la kan ...dah nasib kan . Terima je la seadanya

so 1 hari suntuk la duk sedut habuk . Walaupun dia org buat sebersih mungkin but still habuk 1 umah . Lepas dah hack semer dia plaster plak ....dah la satu hal plak nak kemas balik barang2 yg wat kuar dari bilik bawah ...terus rasa cam baru pindah je

So sekarang dinding umah sangat la tampung tampung ngan plaster putih ....so pas nih mmg kena la mengecat .......

warna apa ya best ?


2 comments:

Ayu said...

Moon
U lucky sebab depa nak betulkan, ada developer buat bodoh aje tau.. hehe

mrs kayrul said...

mujur la pemaju tue nak buat kerja....